Kék borral öblítettük le a zöld sört

kék bor
Vágólapra másolva!
Felfedtük a tökéletes tészta titkát, zöld sört ittunk, és megettük egy Barbie húsból készült ruháját. Kék borral öblítettük le a jalapenóval töltött csirkét, az ebédhez pedig másodpercek alatt pucoltuk meg a tojást. Megdöbbentünk, amikor megpillantottuk Mona Lisa mosolyát a kávénkban, de akkor is, amikor megláttuk a világ legnagyobb, elvitelre készített pizzáját, amelyből 50-70 ember is jóllakhat. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Micsoda?! Zöld a sör?

Míg mi teljesen ledöbbentünk a zöld sörtől, a MatchaBarban, New Yorkban ez a látvány már teljesen megszokott; a vendégek vidáman koccintanak a különös színű itallal. De vajon hogyan készül?

A borturizmus legnagyobb presztízsű eseménye Budapesten

Idén hazánkat érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhat a borturizmus legnagyobb presztízsű eseményének: Champagne, Portó, Barcelona és Szicília után Budapest lesz a híres konferencia jubileumi rendezvényének helyszíne.

Forrás: Winelovers

Ez már önmagában is egy elismerés, ám büszkén tehetjük hozzá, hogy ez lesz a konferencia tizedik, jubileumi rendezvénye. Az eseményen bemutatkoznak Magyarország borvidékei a nemzetközi szakmai közönségnek.

Új sztárséf a Gundel Étteremben

Új sztárséffel erősít a Gundel Étterem: Litauszki Zsolttal, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjával, a Zsidai Group korábbi kreatív chefjével bővül az étterem csapata.

Állandó fáradtság gyötri?

Fáradt és ingerlékeny? Úgy érzi, elhagyja az ereje? Ideje végre feltöltődni! Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket fogyassza, ha extra energiához szeretne jutni.

Forrás: Shutterstock

Az összetett szénhidrátokat, mint az édesburgonya, lassabban emésztjük meg, így hosszú ideig biztosítanak energiát. Ezért érdemes például edzés előtt fogyasztani.

Felvidéki menü: furkóleves és sztrapacska ebédre

Még egyetlen receptben is képes megelevenedni a Felvidék íze és illata, mi pedig mindjárt hármat is mutatunk önnek. Hozza el otthonába a Felvidéket egy ebéd erejéig; készítse el a külhoni magyarok receptjeit!

Rumos, borsos, citromos, avagy kávé a világ körül

Ahány kultúra, annyi kávézási szokás. A malajziai yuanyang például egy nagyon érdekes, ízletes és erőteljes kávé, amelynek különlegességét az adja, hogy feketekávéból és honkongi stílusú tejes teából készül.

Forrás: Shutterstock

A török kávé, vagyis a türk kahvesi neve már ismerősebben csenghet. A finomra őrölt kávébabokat egy kis sárgaréz edényben főzik meg – általában cukorral –, amit cezvének vagy ibriknek hívnak.

Készítsen hajdúsági kukólevest ebédre!

Talán nem tudjuk bejárni vidékünk minden szegletét, de a konyhánkba még elhozhatjuk a jó magyar fogásokat. Kezdjük is mindjárt egy fazék kukólevessel!

Mondjon igent a húsruhára!

Ebben a queensi hot pot étteremben húsruhába öltöztetett babákat szolgálnak fel. A hot pot, vagyis a „forró fazék" egy Kínából származó étkezési forma: a vendégek maguk főzik meg az alapanyagokat az asztalon rotyogó lében.

Forrás: Daily Mail

A Niu Pot étteremben a babák ruhája vékonyra szeletelt nyers borda, amely jégágyon kerül a vendégek elé. Miután a vendégek megfőzték a Barbie-k ruháját a „forró fazékban", szójaszósszal ízesítik.

Elképesztő! Ön látott már ekkora pizzát?

A Big Mama's & Papa's Pizzeriában egy óriás pizza 137 cm széles és 137 cm hosszú, 12,7 kg tésztából készítik, 2,5 kg marinara szósz, 2,5 kg mozzarella és 1,5 kg pepperóni kerül rá. Videón a hihetetlen méretű pizza.

Fogyjon a virágízű csodagyümölccsel!

Sokunknak már akkor elmegy a kedve a diétától, amikor meghallja a szót. Pedig lehet egyszerre egészségesen és finoman étkezni úgy, hogy közben nem éhezünk. Csak a megfelelő alapanyagokat kell kiválasztanunk.

Forrás: Shutterstock

Vegyük például a virágízű csodagyümölcsöt, vagyis a licsit, amely finom édes, és még a fogyásban is segít. Emellett számos jótékony tulajdonsága van: javítja az emésztést, segíti a fogyást, a rák megelőzését, a tápanyagok felszívódását, erősíti a csontokat, és csökkenti a vérnyomást.

Kókuszos csirkefalatok és török leves a hétvégére

Vajon mi legyen az ebéd? – ez a kérdés állandó fejtörést tud okozni. Ezért hadd adjunk egy ötletet! Ez a menü egyszerű, különleges, és olyan gyorsan elkészül, hogy még a családra és a pihenésre is marad ideje.

Ebben a csokiműhelyben autista fiatalok készítenek kézműves csokit

A KockaCsoki nem egy hétköznapi csokoládéműhely, hiszen termékeit különleges értékkel ruházza fel: a kézműves finomságokat autista fiatalok készítik. A csokoládé megvásárlásával őket támogathatja.

Forrás: foto: KockaCsoki Facebook

Dénes Ákos, a kockacsoki.hu ügyvezetője szerint a csokoládékészítés ideális munkahely egy autista számára, hiszen sok apró lépésre le lehet bontani a folyamatot; mindig az adott feladatra tudnak koncentrálni. Így tökéletesen be tudnak illeszkedni a munkába.

A vodkás tészta receptjéért és a kék színű borért lapozzon tovább!