A piramisépítő munkásoknak sör, II. Erzsébet királynőnek döglött állat jár

Vágólapra másolva!
A hét elején Indiába és Kínába utaztunk anélkül, hogy egy tapodtat is mozdultunk volna, és megnéztük, hogyan árulják a selyemhernyót a kínai piacon. Aztán pedig elkészítettük az indiaiak egyik kedvenc desszertjét. II. Erzsébet királynő megmutatta humoros oldalát, hiszen nem mindennapi módon reagált, amikor döglött állatot talált az ételében. Megtudtuk, milyen konyha illik a csillagjegyünkhöz, illetve hogy valaha a sör fizetőeszköz volt, majd Jennifer Garnerrel főztünk együtt. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Károly herceg autóját kedvenc italunk hajtja

Charles Philip Arthur George, vagyis Károly walesi herceg II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburgh-i herceg fia. Ismert arról, hogy elkötelezte magát a környezetvédelem mellett. Ám mégis bűntudat nélkül vezeti Aston Martin márkájú autóját, amelyet II. Erzsébettől kapott. Lássuk, miért.

7 tény a sörről - a 2. a legmegdöbbentőbb

Amikor a polcok között sétálunk a szupermarketben kedvenc sörünket keresve, valószínűleg a következő kérdéseken gondolkodunk: Vajon hol vannak a hűtött italok? Jól fog esni a mai nap után, de mi legyen hozzá a vacsora? Szűretlen búzát vagy inkább szűrt barnát válasszak?

Forrás: Shutterstock

És nem olyanokon: Honnan származik a sör? Kik készítettek először? Vajon milyen szerepet töltött be az ókori civilizációban? Íme 7 tény a sörről, amelyek az utóbbi kérdésekre adják meg a választ.

Kíváncsi, milyen konyha illik a csillagjegyéhez? - Képek

Azt már tudjuk, hogy milyen hónap vár ránk novemberben a csillagjegyünk alapján, ahogy azt is, mikor üti fel fejét életünkben a szerelem. Most azonban ideje új vizekre evezni, és azt megnézni, milyen konyha illik hozzánk a horoszkópunk szerint. Képek.

Tányér helyett iPaden szolgálják fel a szarvasgombát ebben az étteremben

A technológia hihetetlen gyorsasággal fejlődik. Így van ez a piacon mindenhol, hiszen a vállalatok, cégek, vendéglátó egységek mind egy dolgot akarnak: kitűnni a sokaságból. Ennek érdekében a legkülönösebb dolgokra is képesek.

Forrás: Eater SF

Például az Egyesült Királyságban már 2015 óta használnak a különböző éttermek iPadeket tányérok helyett. A három Michelin-csillagos Arzak San Sebastian étteremben már jó pár éve iPaden szolgálják fel az ételt. Most pedig a San Franciscó-i Quince étterem is csatlakozott a trendhez.

Így lehet egészséges és sugárzó a mosolyunk

Amikor az egészséges fogakról van szó, rögtön a fogmosásra és a fogselyemre gondolunk. Esetleg arra, hogy nem szabad túl sok édességet enni, na meg persze összerágni a kemény cukorkákat. Egy valamiről azonban elfeledkezünk: minden út Rómába vezet a testünk esetében is. Ez azt jelenti, hogy minden a táplálkozásra vezethető vissza.

Forrás: Shutterstock

Dr. Weston Price clevelandi fogorvos szerint három fő tényező áll a fogszuvasodás mögött: az ásványi anyagok, a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E és K), valamint a tápanyagok hiánya. Nemcsak azzal kell körültekintően foglalkoznunk, hogy bevigyük ezeket a táplálékkal, hanem azzal is, mik zavarják meg a felszívódásukat.

Ötzi ette, az ókori költők verset írtak róla, mi meg vodkát keverünk bele

A palacsinta története a kőkorszakban, körülbelül 30 000 évvel ezelőtt kezdődött. A kutatók Ötzi, a jégember gyomrában is találtak palacsintára utaló maradványokat. Az ókori görög költők, mint Cratinus és Magnes, még verset is írtak róla.

II. Erzsébet királynő döglött állatot talált az ételében

A királynőnek és a királyi családnak főzni nem kis feladat. Ráadásul szorongással teljes és idegőrlő, ugyanis mindennek hibátlannak kell lennie. Évszázadokkal ezelőtt, ha a szakács séfje hibázott, képesek voltak a Towerbe zárni. Ma már azonban csak egy szigorú pillantás és figyelmeztetés jár a ballépésért.

Forrás: Reuters

Ki hibázott? A konyhai személyzet vagy a szakácsok, amikor a királynő valami olyat talált a salátájában, ami biztosan nem volt az alapanyagok között? Szerencsére Őfelsége jól reagálta le a dolgot: csupán egy egyszerű üzenetet hagyott a séfnek. Hogy mit talált? A cikkből kiderül!

Mi ez? Étterem teheneknek?

Nagy a verseny a gasztrovilágban, nehéz kitűnni a tömegből, ezért a vendéglátó egységek néha olyan eszközökhöz nyúlnak, amelyek finoman szólva megdöbbentőek. Így tett az ausztrál Grill'd étterem is, ahol füvön fogyaszthatják el az ételt a vendégek.

Erre esküszik Jennifer Garner, ha diétáról van szó

Folyamatosan tápláló és egészséges ételeket készíteni nem kis feladat – sem anyukaként, sem szingliként. Ám a befektetett idő megtérül, hiszen így mindig egészséges finomságokat ehetünk. Főleg akkor nem mindegy, mi kerül a tányérunkra, ha épp egy szigorú diétát folytatunk.

Forrás: People

Persze ettől a nassolási kedv nem csökken, amelyet Jennifer Garner ezzel a recepttel old meg. Erre esküszik a színésznő, ha valami egészséges rágcsálnivalóra vágyik. Ám fennáll a függőség veszélye, hiszen meglehetősen egyszerű elkészíteni, ráadásul finom is.

Megdöbbentő, milyen jól mutat a csók a tortán! - fotók

A habcsóktorta az év közepén ütötte fel a fejét, és pár hónap alatt szinte az egész világot meghódította. Születésnap, évforduló, esküvő, anyák napja – bármilyen ünnepen megállja a helyét. Nem hiszi? Nézze meg!

Így kerülje el a kellemetlen vitákat a munkahelyen

Az emberek hangulata tükrözi a lelki állapotukat és a körülöttük zajló eseményeket. Ám még azok is képesek elveszteni az irányítást az érzelmeik felett, akik általában kiegyensúlyozottak. Ennek persze számos oka lehet – nemcsak testi, hanem akár lelki is.

Forrás: Food News

A hormonális egyensúly megbomlása vagy az egészségtelen életmód előidézhet rendszeres hangulatingadozást. Ez akár további kellemetlen helyzetekhez, kifakadásokhoz is vezethet. Ha szeretnénk elkerülni, jól válasszuk meg, milyen táplálékot veszünk magunkhoz.

Az indiai emberek imádják, mi pedig még nem is hallottunk róla

Az utazás mindenkinek mást jelent: valaki imádja a kalandot, az izgalmat, míg másokat az új tájak felfedezése éltet. Persze vannak olyanok is, akik a kultúra vagy a gasztronómia megismerése miatt ülnek repülőre. Ők azok, akik szeretik kipróbálni más nemzetek konyháját – gyakran még akkor is, ha bizarr.

Így árulják a selyemhernyót Kínában - Képek

Nate Gray több mint egy évtizede készít ételeket és gasztrokultúrát ábrázoló fényképeket. Fotóin hagyományos fogások, egyedi ételek és összetevők, piacok, szakácsok, utcai árusok jelennek meg. Nézze meg a képeket, és utazzon anélkül, hogy egy tapodtat is mozdulna!