Borral támogathatja az autizmussal élőket

bor
Vágólapra másolva!
Különleges ingben parádéznak a borok: tavaly november óta szerepelnek az Autistic Art webshopjának választékában azok a palackok, amelyeket autizmussal élő  fiatalok grafikái díszítenek. Borászatok ajánlottak fel a készletükből néhány tételt, amelyekre Autistic Art címke került. Minden megvásárolt palackkal az alapítvány munkáját, azon keresztül pedig az autizmussal élő fiatalok művészeti terápiáját támogathatjuk.
Vágólapra másolva!

A Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjait autizmussal élő fiatalok színes, vidám rajzai díszítik. A limitált darabszámú borok egy igazán jó ügyet szolgálnak: az Autistic Art Alapítványt támogatják.

Forrás: Mark Mervai Photography

Az alapítvány tíz civil fenntartású lakóotthont támogat már tíz éve, több mint kétszáz fiatalt látnak el. Az alapítvány terápiás jelleggel művészeti foglalkozásokat tart, amelynek segítségével a lakóotthonban élő autista fiatalok képesek nyitottabbá válni, és a grafikáikon keresztül önmagukat kifejezni.

– mondta Nádasi András, bormarketing-szakértő.

Az Etyeki Kúria bora a Királyleányka-Pinot gris 2016 illusztrációját Pados Zulejka készítette. Az ital maga a királyleányka és szürkebarát házasításából – fele-fele arányban – született. Friss savak, jó struktúra és alacsony alkoholfok jellemzi.

Etyeki Kúria Királyleányka-Pinot gris 2016 Forrás: Mark Mervai Photography/Mark Mervai

A Konyári Sigillum Loliense 2016 címkéjén Lakatos Renáta illusztrációja látható. A bor a sauvignon blanc, olaszrizling és semillon házasításából kelt életre. Egyszerre élénk, kerek, zamatos és fűszeres.

Konyári 2013-as cabernet franc borát szintén Lakatos Renáta rajza díszíti:

fűszeres, tejcsokis, mákos illat és hosszú, finoman fás korty jellemzi szederrel, áfonyával, csokoládéval és piros ribizlivel.

Bolyki János 2015-os Egri Bikavérét kékfrankos, cabernet franc, merlot, zweigelt, blauburger és portugeiser spontán erjesztése hívta életre; nyolc hónapon át érlelték egy 500 literes hordóban. Bolyki János másik borán, a 2015-ös Egri Merloton ugyancsak Lakatos Renáta rajza jelenik meg. Az ital maga száraz és zamatos, spontán erjedt, és 500 literes hordóban érett 9 hónapon át, mielőtt szűretlenül a palackba került.

Konyári Cabernet Franc 2013 Forrás: Mark Mervai Photography/Mark Mervai

Vylyan Zweigelt 2016 egy igazán fűszeres, kerek szerkezetű különlegesség, amelynek címkéjén Varga Máté rajza köszön vissza, míg Luka Enikő Szívhez Közel cuvée 2016-os borán pedig Stadtmüller Tamásé. A bor, amely merlotból és cabernet sauvignonból született, nevét arról kapta, hogy minden cseppjében benne van a szeretet.

Egy-egy palack megvásárlásával amellett, hogy jó bor kerül az asztalra, még egy jó ügyet is segíthet. A borok ezen a linken érhetőek el.