Maradt még egy kis eper a kertben?

epersaláta
Vágólapra másolva!
Hozott egy kis epret a szomszéd? Netán végleg leszüretelte a kerti termést? Élvezze ki az utolsó szemeket, míg lehet, és készítsen belőle friss spenótos-mandulás salátát. Egy ilyen könnyed finomság nem csak a forró napokon, de a szomorkásabb, borúsabb nyári időben is jólesik. És még a diétát is garantáltan megszínesíti.
Vágólapra másolva!
Forrás: Health Magazine

Spenótos-epres saláta

Hozzávalók:

  • ½ bögre vörösborecet
  • ⅓ bögre cukor
  • ½ vöröshagyma, vékonyra vágva
  • 1 evőkanál mák
  • ½ bögre szeletelt mandula
  • ¼ bögre olaj
  • 1 teáskanál őrölt mustármag
  • 2 és ½ bögre eper, felvágva
  • 1 szívsaláta, apróra vágva
  • 5 bögre bébispenót
  • só, bors

Elkészítés:

Keverje össze egy tálban az ecetet, a cukrot és egy kis teáskanál sót, majd melegítse fel a mikróban. Amint forró lesz a keverék, adja hozzá az apróra vágott hagymát, és tegye félre legalább fél órára.

Pirítsa meg a mákot lassú tűzön, míg illatos lesz. Ez körülbelül 1-2 perc. Tegye félre, azután pirítsa meg a szeletelt mandulát is 3-5 perc alatt.

Keverje össze az olajat, az őrölt mustármagot, a mákot és fél teáskanál borsot. Forgassa össze a spenótot, az epret, a salátát és a mandulát is. Egy villa segítségével vegye ki a hagymát az ecetes keverékből, és adja a salátához. Öntse rá az olajos keveréket, sózza, borsozza ízlés szerint.

Tálalásnál szórja meg a tetejét egy kis pirított mandulával, esetleg dióval.