Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban az ecetet, a cukrot és egy kis teáskanál sót, majd melegítse fel a mikróban. Amint forró lesz a keverék, adja hozzá az apróra vágott hagymát, és tegye félre legalább fél órára.
Pirítsa meg a mákot lassú tűzön, míg illatos lesz. Ez körülbelül 1-2 perc. Tegye félre, azután pirítsa meg a szeletelt mandulát is 3-5 perc alatt.
Keverje össze az olajat, az őrölt mustármagot, a mákot és fél teáskanál borsot. Forgassa össze a spenótot, az epret, a salátát és a mandulát is. Egy villa segítségével vegye ki a hagymát az ecetes keverékből, és adja a salátához. Öntse rá az olajos keveréket, sózza, borsozza ízlés szerint.
Tálalásnál szórja meg a tetejét egy kis pirított mandulával, esetleg dióval.