Last minute ajánlatok a konyhában

sült burgonya sajttal
Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatra maradt a húsvéti készülődés? Fogalma sincs, milyen falatkákkal várja a vendégeket, és már teljesen kétségbe van esve? Itt van két last minute recept, ami kihúzza a kellemetlen helyzetből. Gyorsak, egyszerűek és rendkívül különlegesek.
Vágólapra másolva!
Forrás: Pip and Ebby

Sajtos krumplikarikák

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • vaj, olvasztva
  • fokhagyma, apróra törve
  • 5 szelet baconszalonna, apróra vágva
  • cheddar sajt
  • tejföl

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 175 fokra. Főzze meg a burgonyát, majd vágja vékony szeletekre. Kenje meg vajjal, szórja meg fokhagymával, sóval, ízlés szerint borssal, baconszalonnával, végül sajttal. Süsse 12-14 percig, és tálalja tejföllel.

Forrás: Youtube

Sajtos savanyú uborka baconszalonnával

Hozzávalók:

  • 12 db savanyú uborka
  • 226 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 1 és 1/2 csésze cheddar sajt
  • 1 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 12 szelet baconszalonna, félbe vágva

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 175 fokra, majd vágja ketté hosszában az uborkákat, és egy kanál segítségével kaparja ki a belsejüket. Egy tálban keverje össze a sajtot, a krémsajtot és a fokhagymát. Tegye a keveréket az uborkák belsejébe, csavarja be a baconnel, és süsse 15 percig.