Főzzön szezonális alapanyagokkal decemberben!

2017.12.07. 11:01

A Felelős Gasztrohős egész évben azon munkálkodik, hogy a helyi és a szezonális alapanyagok mellett tegyük le a voksunkat. Decemberre is összegyűjtötte azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekből az ünnepekre is főzhetünk.

Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a szezonális alapanyagok fogyasztása. Szerencsére a Felelős Gasztrohős megosztotta velünk, mely zöldségekkel és gyümölcsökkel süssünk és főzzünk decemberben. Ezek segítségével már most összeállíthatja a karácsonyi menüt!

Forrás: shutterstock.com

Íme, a szezonális alapanyagok decemberben: alma, bab, édesburgonya, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicsóka, dió, endvia, fejes káposzta, fejes saláta, fekete gyökér, fekete retek, fodros kel, gesztenye, hónapos retek, jégcsapretek, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, lilahagyma, madársaláta, mandula, mizuna, mogyoró, naspolya, pasztinák, petrezselyemgyökér, póréhagyma, rukkola, sárgarépa, spenót, sütőtök, torma, újhagyma, vöröshagyma, zeller.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: