Magvas sajtgolyóktól lesz ínycsiklandó a saláta

Vágólapra másolva!
Igazi különlegességekkel gazdagodott receptes könyvünk az elmúlt napok alatt: elkészítettük Jakupcsek Gabriella tuti befutó receptjét, a zöldfűszeres-aszalt paradicsomos mártogatóst zöldség csíkokkal, majd megtudtuk, mitől különleges Epres Panni sütőtökkrémlevese, aztán pedig sült, töltött cukkini után nyaltuk meg mind a tíz ujjunkat, amit Peller Marianntól tanultunk. És a receptsorozat még nem ért véget! Újabb sztáranyuka újabb utánozhatatlan finomsága várja, hogy az ünnepi asztalra kerülhessen.
Vágólapra másolva!
Kevert saláta és pirított magvas sajtgolyók, sült padlizsán hajóra helyezve Forrás: Pannontej

Pirított magvas sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával

Hozzávalók:

  • 70 g natúr kocka sajt (4 db)
  • 70 g sülthagymás kocka sajt (4 db)
  • 70 g csípőspaprikás kocka sajt (4 db)
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 100 g vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)
  • 4 marék vegyes saláta
  • 1 evőkanál balzsamkrém
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsáncsipszhez a padlizsánokat hajszálvékony szeletekre vágjuk, és sütőben 150 fokon, hőlégkeveréses módban 20 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal. Egy marék mosott salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk. A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Az kocka sajtot tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk. A golyókat a saláta tetejére halmozzuk. Adagonként három, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.