Készítsen forró borcsokoládét az ünnepekre!

borcsokoládé
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, egyre bevállalósabbak vagyunk, hiszen olyan alapanyagokat hozunk össze, amiket korábban még egy mondatban sem emlegettünk. Így volt lehetősége megszületni a borcsokoládénak is, amely a bor és a csokoládé édes házassága. Ön bevállalná? Nézze meg, hogyan készül, szerezze be a hozzávalókat, és fogjon hozzá!
Vágólapra másolva!

Ez a gazdag ízvilágú forró csokoládé bármelyik hűvös, téli estét felmelegítené. Használjon a recepthez gyümölcsös vörösbort, mint a merlot vagy a zinfandel, és élvezze, ahogy az aroma összekeveredik az étcsokoládé kesernyés ízével.

Borcsokoládé fahéjjal és pillecukorral Forrás: youtube.com

Borcsokoládé fahéjjal

Hozzávalók:

  • 140 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukorzatlan kakaópor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1 liter tej
  • csipet só
  • 1 és fél csésze vörösbor

Elkészítés:

Tegye a lábasba az apróra tört étcsokoládét, a kakaóport, a barna cukrot és a fahéjat. Öntse fel tejjel, majd kezdje el felforrani. Adja hozzá a csipet sót, majd keverje kézi habverővel, még sűrű nem lesz. Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a bort, majd tálalja a borcsokoládét pillecukorral és fahéjrúddal.

Szavazzon!

Ön kipróbálná a borcsokoládét?

További izgalmas receptekért keresse fel a Táfelspicc oldalát!