Díszítse fáját habverővel, fakanállal és mini befőttesüveggel!

Vágólapra másolva!
Nagy a sürgés-forgás az áruházban, egyik polctól a másikhoz rohanunk, de képtelenek vagyunk dönteni: mi kerüljön a karácsonyfára? Gömb, szalag, girland vagy különböző figurák? És milyen legyen a szín? Kék vagy fehér fa mellett döntsünk? Annyi kérdés, annyi probléma, pedig a díszek végig ott lapultak a konyhánk fiókjaiban és szekrényeiben. Nem is kérdés: egy igazi séf vagy hobbiszakács így díszíti adventi koszorúját és karácsonyfáját.
Vágólapra másolva!

Ezek a díszek nemcsak egyediek, hanem helytakarékosak is. Nem kell őket a szekrény tetejére vagy az alagsorba száműzni az év többi napjára, hiszen egyszerűen csak visszakerülnek az eredeti helyükre: a konyhába!

Kerülhet a fára fakanál, vagy akár mézeskalácsforma is Forrás: shutterstock.com

Kössön a habverő végére egy zsinórt, rá egy szép szalagot, és akassza fel a fára. Meg is van az első konyhai eszközből avanzsált dísz. Aztán fogjon 8-10 mini befőttes üveget, és díszítse kedve szerint. A tetejére üssön két lyukat, oda fűzze be a madzagot, majd kössön rá egy szép masnit. Ha elég kreatívnak érzi magát, fessen különböző figurákat az üveg oldalára.

Kerülhet a fára fakanál, vagy akár mézeskalácsforma is. Kössön rá egy színes szalagot, hogy még díszesebb legyen!

Jó ötlet a szivacs is, na de nem egyben felakasztva! Mivel könnyű anyagú, egyszerű belőle színes figurákat vágni, mint a csillag vagy a harang. Sőt a fent felsorolt a konyhai eszközök arra is alkalmasak, hogy ajtódíszt vagy adventi koszorút készítsen belőlük! Inspirálódjon a galériával!

Ajtódísz konyhai eszközökkel díszítve Forrás: pinterest.com