Budapest Top 10: étterem, street food, kávézó, cukrászda, söröző, pékség

Vágólapra másolva!
Szívesen próbálna ki új éttermeket, de fogalma sincs, hol kezdje a keresést? Jól esne egy fantasztikus kézműves sör vagy egy ínycsiklandó kávékülönlegesség, de nem tudja, hol találhatna rá a szíve-szája vágyára? A Magyar Konyha magazin karácsonyi számához csomagolva a megoldást is a kezünkbe kapjuk.
Vágólapra másolva!

Reneszánszát éli a magyar konyha, látványosan és folyamatosan fejlődik a bisztró- és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma pedig úgy megszaporodott, hogy szinte már követni sem tudjuk. Szerencsére a gasztrokalauzban ezek listája is megtalálható: 30 kategóriában a Top 10, azaz a legjobb 300 fővárosi helyet gyűjtötték össze.

Forrás: Magyar Konyha

A magazin tesztelőcsapata három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, street food, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy megszülethessen a gasztrokalauz. A kötetben új kategóriák is megjelennek húsimádóknak, halimádóknak és a hamburgert kedvelőknek.

Kedvenc kategóriáink a street food, azon belül is a magyar street food, amelyben szerepel A Séf Asztala, a Bors, a Lángosbáró, a Delibaba és a Hokedli, a nemzetközi között pedig a Bánh Mì, amit már mi is teszteltünk.

A Top 10 kézműves pékség listája is rendben van; vitathatatlan, hogy a legjobbak között a helye a Pékműhelynek, az Artizánnak vagy a Panificio il Basilicónak is.