A legfinomabb antibiotikumok és vírusölők a konyhaasztalon vannak

Vágólapra másolva!
Alig bírunk kikelni az ágyból, folyik az orrunk, nem kapunk levegőt, és a köhögésünk még a szomszédokat is felveri. Szomorúan törődünk bele, hogy nincs más választásunk: irány az orvos! Néhány nap, egy hét, és az antibiotikum megteszi a hatását: nem köhögünk, és már a torkunk sem fáj, ám ez a gyomrunkról nem mondható el. A gyógyszer kiirtotta ugyan a baktériumot, hiszen nem csak vírus állhat a nátha és az infulenza hátterében, ám közben a hasunkhoz nem volt kíméletes. Itt van néhány erős antibiotikum, illetve vírusölő és immunerősítő növény a természet gyógyszertárából, ami a baktériumokat és a vírusokat igen, ám a gyomrunkat és az emésztésünket nem pusztítja, sőt még finom is!
Vágólapra másolva!

Faluhelyen az a hír járja, hogy a hagyma és a fokhagyma minden problémát megold. Ez utóbbit például már évszázadok óta használják gyógynövényként a világ különböző kultúrái.

Forrás: pixabay.com

A fokhagyma erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és baktériumölő. Ez a különleges képesség az allicin nevű összetevőnek köszönhető. Természetes antioxidánsokban is meglehetősen gazdag, amik a szabadgyökök ellen és az erős immunrendszer érdekében veszik fel a harcot.

Fogyassza összetörve és – ha elég bátor – nyersen, meleg teában, pirítós kenyérrel vagy az ízlése szerint.

A másik csodagyógyszer az oregánóolaj. Gondoskodik a káros baktériumok kiirtásáról, miközben a hasznosakhoz nem nyúl. A karvakrol nevű anyagnak köszönhetően vírus- és gombaellenes.

Fenti kettőt kombinálva, készítsen házi pesztós tésztát:

két gerezd fokhagymát nyomjon össze vagy reszeljen le, adjon hozzá 6 kanál hidegen sajtolt olívaolajat, 3 csepp oregánóolajat és 10 levél, apróra vágott bazsalikomlevelet, majd sót, végül keverjen bele 3 dkg aprított, pirított mandulát, tökmagot vagy mogyorót. Főzzön ki tésztát, tegyen rá 2 evőkanálnyit a pesztóból, és reszeljen rá parmezánt.

A hideg hónapokban

a nyers céklasalátát ízesítsük almaecettel és mézzel.

Amellett, hogy mindhárom immunerősítő hatású, együtt még finom is.

A kasvirág a megfázás és az influenza ellenszere Forrás: pixabay.com

Az echinacea, vagyis a kasvirág sok évszázada a fertőzések gyógyszere. Hagyományosan a nyílt sebek, vérmérgezés és más bakteriális betegségek kezelésére használták, manapság a megfázás és az influenza ellenszere. Titka az immunrendszer erősítésében rejlik. A tavaszi és a nyári hónapokban érdemes begyűjteni, megszárítani, hogy az őszi és a téli időszakban legyen mihez nyúlni.

Vagy vehetünk kasvirágtinktúrát is, amiből immunerősítő üdítőt készíthetünk.

Hozzávalók egy kancsónyihoz:

  • 30 csepp bíbor kasvirág (echinacea) tinktúra, vagy 2 filteres kasvirágtea lefőzve
  • 1 szál menta apróra vágva, a vízbe nyomkodva
  • fél citrom leve
  • méz, ízlés szerint
  • kancsónyi víz