A videó szerint, ha lila és kék tükörtojást szeretnénk tálalni, nincs más dolgunk, mint két tojást elválasztani a sárgájától, venni egy negyed lilakáposztát, elektromos aprítóba tenni, majd a levét az egyik fehérjéhez keverni – ebből lesz a kék színű sült tojásunk. A másik fehérjéhez szintén hozzáadunk némi lilakáposzta-levet, de ehhez még cseppentünk citromlevet is, így lesz lila színű a végeredmény.
A két fehérjét beleöntjük a forró olajos serpenyő egyik és másik oldalába, majd egy-egy sárgáját ráöntjük a színes alapokra. A siker nem marad el – legalábbis egyszer biztosan nem.
Hogy hogyan lesz az aprítás után leve a lilakáposztának, arra a videó nem ad választ – szerintünk a sima aprítótól nem lesz leve, esetleg gyümölcscentrifugába téve lehet kinyerni belőle egy-két cseppnyit. Mi biztos céklalevet használtunk volna, bár lehet, hogy az nem ad ilyen erőteljes színárnyalatot.
És hogy az íze milyen? Hát, ha tényleg lilakáposzta-ízű, akkor mi csak az érdekes jelzőt használnánk a végeredményre.