Szívesen borozna a naplementében lágy zenére?

bor
Ma van a bor világnapja
Vágólapra másolva!
Élvezze a legjobb hazai és külföldi borok társaságát, miközben a háttérben lágy vagy épp pörgős zene szól, a látvány pedig impozáns és szemet gyönyörködtető. 
Vágólapra másolva!

Az itallapon 200 hazai és külföldi borászat, gazdag zenei kínálat, impozáns panoráma, szakmai programok, és négy napig tartó szórakozás: 26. alkalommal Budapesti Borfesztivál a budai várban.

Szeptemberben a boré a főszerep Forrás: Edge.alluremedia.com

A fesztivál díszvendége Chile. Éghajlati viszonyainak, a középső országrész völgyeire jellemző mediterrán éghajlatnak köszönhetően az ország bővelkedik a kiváló minőségű szőlőfajtákban. A spanyolok több mint 400 évvel ezelőtt telepedtek be Chilébe, ők kezdték el a szőlőkultúrát, majd a 19. században francia minta alapján alakult át művelés és borkészítés. Érdemes tehát megkóstolni a dél-amerikai nedűket, hiszen

a chilei borokat intenzív színek és finom aromák jellemzik.

A feszitvált és a borokat is kiegészíti a muzsika; a könnyűzene a pezsgővel, a világzene a rozéval, a jazz a fehérborral, a népzene pedig a vörösborral alkot verhetetlen párost. Az étlapon eredeti olasz lasagne, kemencében sütött magyaros ételek, tenger gyümölcsei, grillételek, osztrák kávéspecialitások és olasz termékek is szerepelnek.

A rendezvény szeptember 7. és 10. között, csütörtökön és pénteken 14-24 óráig, szombaton és vasárnap 12-24 óráig tart. További információkról és a jegyekről itt tájékozódhat!

A Borfesztivált megelőző napokban, szeptember 4-én és 5-én rendezik meg a Boregyetemet, ahol előadás- és kóstolósorozaton vehetnek részt; hétfőn megtudhatják hogyan zajlik egy magazin bortesztjei vagy milyen értékeket tart fontosnak egy nemzetközi borbíráló a kóstolás során, kedden pedig megízlelhetik a chilei borokat.