Vágólapra másolva!
Kevés olyan embert ismerek, aki nem szereti a fagyit. Olyat már egyre többet, aki csak a jó fagyit szereti. Mitől jó egy fagylalt? A kézműves fagyizók legjava szerint leginkább attól, hogy csak természetes és hagyományos alapanyagokat használnak, és hogy időt szánnak az elkészítésre.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy a magyar kézműves fagylalt ízeit, az igazi fagylaltozás élményét szeretnék népszerűsíteni a szervezők, a másik cél, hogy a vállalkozások a környezetükben található közintézményt, kórházat, csoportot is meglepjenek pár gombóc fagyival, így azok is élvezhesség a finom ízeket, akik egyébként nem részesedhetnének a jeges édes örömében.

Május 8-án féláron a kézműves fagyik Forrás: Alphacoders

Tavaly közel 500 helyen több mint 120 ezren nyaltak félárú kézműves gombócokat. Idén május 8-án a résztvevő összes fagyizóban féláron vagy kedvezményesen adják a gombócokat. Ha a név mellett szerepel egy intézmény is, az azt jelenti, hogy az adott fagylaltozó jótékonysági akció részeként ingyen fagyival ajándékozza meg a kiválasztott szervezetet.

A kézműves fagylaltozók még jelentkezhetnek a kezdeményezéshez. A csatlakozott fagyizók folyamatosan bővülő listáját pedig a Kultura online oldalán lehet elérni.