Szilveszteri diétás desszert: cukormentes, répás-zabpelyhes sütemény

répás süti
Vágólapra másolva!
A következő recept nagyon egyszerű, így még a kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. Mivel cukormentes, diétázók és inzulinrezisztensek is bátran fogyaszthatják.
Vágólapra másolva!

Zabpelyhes, répás sütemény Forrás: Ludányi Bettina

Zabpelyhes, répás sütemény

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 300 g répa
  • 30 g xilit édesítőszer
  • 2 db tojás
  • 200 ml natúr joghurt
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy tábla cukormentes csokoládé
  • reszelt répa a díszítéshez

Elkészítés:

Egy kislyukú reszelőn reszelje le a répát, majd keverje hozzá a zabpelyhet, a lisztet, az édesítőt, a tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, a fahéjat és a sütőport. Jól dolgozza össze, majd tegye egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Forrás: Ludányi Bettina

Süsse 200 fokon előmelegített sütőben legalább fél óráig. Tűpróbával ellenőrizze a tészta állagát. Ha nem ragad, kiveheti a sütőből. Olvassza meg a cukormentes csokoládét a maradék olajjal egy tál forró víz fölött, majd oszlassa el az elkészült, kihűlt süteményen. Tegye hűtőbe néhány órára, majd frissen reszelt répával megszórva tálalja.