Ha az ünnepi időszakban Nápolyban jár, keresse az üzletekben a színes cukrokkal díszített golyócskákat. Vagy választhatja az egyszerűbb utat is: készítse el otthon!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverje össze a buzadarát a liszttel, majd adja hozzá a cukrot, a tojást, a citrom héját, a sütőport és az olívaolajat. Dolgozza jól össze, majd formázzon belőle egy nagy gömböt, majd abból készítsen apró golyókat. Például szedje nagyobb darabokra a tésztát, sodorja össze rúd formára, majd vagdosson belőle kis darabkákat. Körülbelül 2 perc alatt süsse meg olajban, majd helyezze őket papírtörlőre. Hagyja, hogy minél jobban feligya a papír az olajat, aztán melegítsen mézet, és öntse bele a golyókat. Amikor a méz jól bevonta, szórjon rá színes cukorkákat és kandírozott gyümölcsöt.