Vágólapra másolva!
Pizzák, tészták, saláták és desszertek, így a kedvenc nutellás-mascarponés calzone a Westend gyorséttermi udvarában: az eredeti olasz alapanyagokkal dolgozó Bellozzo megnyitotta második éttermét.
Vágólapra másolva!

Két éve nyitották meg az Oktogonon az első Bellozzo olasz gyorséttermet, szeptember végén pedig a másodikat a Westend City Center bevásárlóközpont gyorséttermi részlegében. Az étlapon kilencféle ízű tészta és nyolcféle olaszos pizza szerepel, olaszos feltétekkel. Alapnak választhatunk teljes kiőrlésű, orsó, spagetti tészta, illetve ravioli és tortellini közül. Az étterem üzletvezetője szerint a közönségkedvenc a carbonara tészta és a tejszínes sonka-gombás pizza. A desszertek között nutellás-mascarponés calzone a legnépszerűbb, de zárhatjuk az étkezést caprese tortával vagy körtés ricottával is.

Bellozzo Forrás: Origo

Az alapanyagok Olaszországból érkeznek: a paradicsom Montechiarugolóból, San Lazzaro di Savenából, a sonkák Parmából, az ásványvíz az olasz Alpokból, a liszt Padovából, a száraztészta Bozanóból és Gragnanóból, a kávét pedig egy palermói családi vállalkozás készíti.

Ez valóban egy gyors étterem: az ételeket a pultnál rendeljük, papírtányéron kapjuk, pár perc alatt. A pizza a megrendeléskor sül, a tésztát az orrunk előtt főzik ki, a salátába is frissen szeletelik a paradicsomot.

Az étterem látványkonyha része, a kiszolgáló pult és az illatok valóban olaszos hangulatot árasztanak; egészen addig, míg meg nem fordulunk, hogy helyet keressünk a bevásárlóközpont étkezőjében, el is hisszük, hogy valóban egy mediterrán pizzázóba cseppentünk.

Pasta in bianco Forrás: Origo

Az ételek nem térnek el egy átlagos pizzéria áraitól: a normál adag tészta 690 és 1490 Ft között, a pizzák 890 és 1390 Ft között mozognak. A nutellás-mascarponés calzone 440 Ft, az espresso 370 Ft. Fél liter poharas üditő 490 Ft, étel mellé 440 Ft, a fél literes olasz ásványvíz 390 Ft, de ha ételt is választunk, akkor 340 Ft-ba kerül.