Hódít a gyógynövényekből készült ital

Vágólapra másolva!
Nemzetközi győzelmei után, most hazánkat vette célba az alpesi vitaminital, amely olyan gyógynövényeket tartalmaz, mint az izsópfű, a mályvalevél  vagy a bergamott menta. Az izsópfű például baktériumellenes, a mályvalevél immunerősítő, a menta pedig stresszoldó hatású.
Vágólapra másolva!

A több mint 200 gyártó részvételével megrendezett Dubai Drink Technology Expón, az italszakma exkluzív világkiállításán a La Boisson DeLaVie lett a Leginnovatívabb Egészséges Ital kategória első helyezettje. Az ötféle italból álló Swiss Laboratory termékcsalád már Magyarországon is elérhető. A vitaminital az Alpok ültetvényein termelt gyógynövényekből készült, mint az izsópfű, a mályvalevél vagy a bergamott menta.

A vitaminital az Alpok ültetvényein termelt gyógynövényekből készült Forrás: Swiss Laboratory Facebook

Az izsópfű, más néven a kerti izsóp, nagyszerű fűszer- és gyógynövény. Emésztést segítő hatása miatt gyakran használják húsokhoz. Az izsópfű baktériumölő, és nemcsak a láz és a meghűlés ellen kiváló, hanem a sebekre is. Virága a saláták kiegészítője, míg levelét inkább hús- és halételekhez, zöldéglevesekhez használják. Teája a tüdőgyulladás és az asztma harcosa, emellett köhögéscsillapító és gyomorerősítő.

Az ókori görögök és indiánok például ezt használták a hegek, a rovarcsípések, és még a kötőhártya-gyulladás ellen is.

A mályvalevelet a torokfájás elűzésére, a köhögés visszaszorítására és a nyálkahártya panaszok irritációjára használják. Emellett gyulladáscsökkentő, jó a rovarcsípések ellen, és immunerősítő hatása is van, mert növeli a fehérvérsejtek képességét a kórokozók megsemmisítésére.

A mentalevél baktériumölő Forrás: pixabay.com

A bergamott menta szintén jótékony az emésztésre, stresszoldó, és képes ellazítani az izmokat, így alkalmas az izomfájdalom kezelésére. A mentalevelekről úgy gondolják, hogy antibakteriálisak, görcsoldó hatásúak, és frissítik a testet, így láz ellen is használják.

A mentalevél eltávolítja a szájban, a fogakon és a nyelven élő káros baktériumokat,

de segít stresszes helyzetekben is. A C-vitamin és az antioxidánsok hasznosak a szabad gyökök elleni védekezésben, amelyek olyan betegségeket okoznak, mint például a rák. Az izsópfű meghűlés, a mályvalevél torokfájás ellen hatásos.