A blogokon, fórumokban, baráti beszélgetéseken elcsípett receptek kétségkívül hasznosak, de van, hogy remekül jön egy komplex, modern gyűjtemény.
Külön öröm, ha ez nem egy németből és angolból lefordított, a hazai ízekkel kevésbé találkozó mű
– Ambrus Krisztina Viszlát, laktóz! című könyve tényleg telitalálat.
Látványos és modern, magyar és mégis nyitott az új ízekre. A Boook kiadó ügyesen ráhasalt a hullámra, és a laktózérzékenyek között már évek óta maximálisan elismert, 2006 óta publikáló szerző könyvét adta ki.
Krisztina gyerekkora óta maga is ezzel a problémával küzd, húsz éve főz a laktóz elhagyásával,
így nem véletlen a sokrétű receptsor, amelyek mögül jól kiérezhető a tapasztalat.
A Viszlát, laktóz! érthető és szerethető még azoknak is, akiknek nem okoz gondot a tej. Informatív táblázatokkal indít, majd előétel, főétel és desszertek bontásában kínálja az újabb és újabb recepteket, melyeket ügyesen megmutatnak Csigó Zita egyszerű, de remek hangulatú fotói.
Kreatív alapanyag-választás, mértéktartó kompozíciók –
kiindulási alapnak is remek ételek ezek, amelyek az otthoni háztartások megszokott ízeihez alakíthatunk.
Ha ön vagy családtagja, esetleg barátja szintén nem bírja a laktózt, ezzel a könnyvvel jó érzéssel győzheti le a problémát.