Mostantól a kempingben is süthet pizzát

tábori tűzhely, pizzasütő
Moduláris rendszer
Vágólapra másolva!
A valódi pizzarajongók számára fájdalmas élmény, ha nyaralás közben nem süthetik meg kedvencüket. Szerencsére egy új találmány segítségével már ezt is lehet.
Vágólapra másolva!

Az utazás sok új élményt jelent, de cserébe bizonyos kényelmi funkciókról kénytelenek vagyunk lemondani. Az ember például általában nem cipeli magával a kedvenc öntött vas lábosát és a pizzasütés sem adott opció. Volt eddig.

Korábban számos közösségi finanszírozású gasztronómiai kezdeményezésről beszámoltunk már, mint például a Gilmore Girls szakácskönyv vagy a kávét az ágyba szervírozó ébresztőóra. A médiában bemutatott ötletek legtöbbször könnyedén összeszedik a szükséges összeget, de aztán a megvalósítással kapcsolatos hírek már nem feltétlenül jutnak el hozzánk.

Moduláris rendszer Forrás: BioLite

A PizzaDome, azaz pizzakupola azonban, amelynek fejlesztési költségeit szintén adakozásból szedték össze, már kész, megvásárolható termék. A BioLite nevű cég ötlete egyszerű, de igen csinos. A PizzaDome három részből áll: az alap a külön megvásárolható, egy, a rakétakályhához hasonlatos fatüzelésű tábori tűzhely (szintén a BioLite-tól), ehhez csatlakozik egy beépített hőmérő és egy kerámia platni, no meg a hozzá tartozó kupola.

A tábori tűzhely vicces módon

főzés közben feltölti a telefont is vagy egy lámpát csatlakoztatva megvilágítja a folyamatot.

A pizzás részhez tartozó kupola pedig fedőként is használható, ha valami mást készítünk a tűzhelyen.

A remek és dögös tűzhellyel és pizzasütővel egyetlen probléma lehet: az ára. A tűzhely közel 400 euró, azaz 120 ezer forint, a PizzaDome pedig további 70 eurót, 28 ezret forintban kóstáll.

Na igen, a szabadságnak ára van, ezt mindig is tudtuk.