Vágólapra másolva!
Szakítva az évtizedes hagyományokkal, 2017. januárjában, a jubileumi 30. Bocuse d'Or verseny első számú műsorvezetője - először a verseny történetében - nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz. Hivatalos ceremóniamesterként ő felel a verseny hangulatáért és szakszerű közvetítéséért nem csak a Bocuse d'Or két napján, de előtte a Cukrász Világbajnokság során is. Mindez már csak azért sem kis feladat, mert az eseményen a nemzetközi világsajtó közel 2000 akkreditált kollégával képviseli magát.
Vágólapra másolva!

"Hatalmas megtiszteltetés volt már az is, hogy bizalmat kaptam a Budapesten megrendezett Bocuse d'Or európai döntőjének műsorvezetésére tavaly, ahol Mautner Zsófival működtünk együtt nagyon jól csapatban. Így sikerült felkelteni a franciák figyelmét, erre nem számítottam.

az egyedülálló hazai közönség nélkül pedig nem lehetett volna olyan feledhetetlen hangulatot teremteni Budapesten, aminek a híre az egész világot bejárta.

Jókuti András Forrás: Klein Péter

A kihívás óriási, francia közönség előtt, idegenben kell bebizonyítanom, hogy a magyar gasztronómia műsorvezetésben és show-ban is tud újat mutatni a világnak.

A szakmai szempontok ugyanolyan fontosak, mint az, hogy a közönség jól szórakozzon,

miközben a magyar csapat Széll Tamás vezetésével még ennél is sokkal fontosabb bravúrra készül, remélem mindenki boldogan és büszkén térhet majd haza Lyonból" – nyilatkozta a Világevő blog írója.

A Bocuse d'Or (Concours mondial de la cuisine) kétévente megrendezésre kerülő szakácsverseny, a világ legnevesebb séfjeinek részvételével. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény világdöntőjét minden második évben, január végén rendezik meg a franciaországi Lyonban, 2017-ben január 24-25-én. Magyar csapat harmadszor harcolta ki a világdöntőn való részvétel jogát, elsőként 2013-ban sikerült. Az európai döntőt, a Bocuse d'Or Europe-ot májusban Budapesten rendezték meg hatalmas sikerrel - a világ legrangosabb főzőversenyének számít.