A McDonald’s egészséges kajáiban hemzseg a kalória

McDonalds
A picture taken on January 22, 2014 in Paris, shows the logo of a US fast food restaurant Mac Donald's. Vice-president for finance of McDonald's France Alexis Bourdon reiterated in a statement to the press on January 22, 2014 that the American fast-food giant, suspected of trying to avoid paying taxes on 2.2 billion euros ($3 billion) of income from its 314 French eateries, "pays all of its taxes" on the "totality of its revenue", denying a report of French magazine L'Express. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Sajnálkozott már azon, hogy nálunk nem kapható quinoás, csírás saláta, esetleg friss turmix a McDonald’sban? Ne tegye, nem éri meg, meg is mutatjuk, miért.
Vágólapra másolva!

Persze, kezdjük mindjárt azzal, hogy egy csírás saláta akkor is egészséges, ha kicsit sok benne a kalória; azonban ne feledjük, hogy a lakosság nagy része nem élvezetből, hanem fogyókúra miatt eszik zöldséges, egészségesnek mondott ételeket – például egy gusztusos-zsíros hamburger helyett.

Néhány külföldi országban igazi szuperkajákat is kínál a gyorsétterem Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A McDonald’s igazi reformételei egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon és Japánban elérhetőek. Pedig biztosan itthon is egyre gyarapszik azok száma, akik hűséges hívei az étteremláncnak, de legalább fellángolásszerűen szeretnének ledobni egy-két kilót. Ők lehetnek azok, akik irigyelik a távoli országok quinoát, csírát, avokádót tartalmazó mekis menüit. Fájdalmukat csillapítandó megmutatjuk, hogy ezek az ételek sokszor még egy klasszikus hamburgert is leköröznek a kalóriák terén, állítja a Food World News.

  • A McDonald’s saját görög salátája 280 kalóriát és 12 gramm zsírt tartalmaz, ezzel szemben egy átlagos görög salátában 106 kalória és 7,28 grammnyi zsír található. A quinoás, csírás saláta kalóriatartalma 270.
  • Az Egyesült Államok egyik kedvenc mekis egészséges itala a feketeáfonyás-gránátalmás turmix, 260 kalóriával és 54 gramm cukorral. De nézzük, mi a helyzet egy McDonald’sban felszolgált közepes kólával: 170 kalória és 42 gramm cukor.
  • Új-Zéland egyik kedvence az avokádós csirkeburger. Akinek a fejében az avokádó a kellemes fogyókúrával kapcsolódott össze, most figyeljen: a burger 269 kalóriát tartalmaz, míg egy hat darabos Chicken Nuggets 259-et.

Mi a tanulság? Hogy

egy turmix tartalmazhat bármilyen csodagyümölcsöket, ha felturbózzák cukorral;

illetve egy salátában is ott lehet a világ néhány top szuperkajája, ha az öntet kalóriában dúskál - a McDonald’s pedig híres ezekről az öntetekről. Szemléltetésképp: egy mekis cézársaláta kalóriatartalma 425, míg egy mekis alapburgeré 253.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!