Vágólapra másolva!
Itt a lehetőség az ifjú szakácsoknak: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő, Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a 2017-es lyoni világdöntőre.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy megleljék a legtehetségesebb fiatalokat, pályázatot hirdetnek magyar állampolgárságú szakácsok számára. A zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy alkotóik élőben is bemutathassák azokat. A hazai döntőt megelőző selejtező témáját négy héttel előtte hirdetik ki. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016 májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

Bocuse d'Or - most kell pályázni! Fotó: Fütő Beáta

A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv, amelyhez a Bocuse piac zöldség- és gyümölcskínálata párosul. A fenti három hús elem közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó!

Jelentkezni az info@bocuse.hu címen lehet, a pályázatok beérkezésének határideje: 2015. Augusztus 15. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

A legutóbbi világbajnokságról szóló percről-percre beszámolónkat itt olvashatják.