Hogy kerül szennyvíz a sörbe?

sörös palack
Vágólapra másolva!
Nem ritka, hogy egy sör ízét ürülékhez vagy vizelethez hasonlítják. Ha az amerikai ötlet beválik, ennek most valóságalapja is lehet. Érdekes kezdeményezésbe fogott egy portlandi vállalat és a Cascade Brewing sörfőzde: tisztított szennyvizet használnának az alkoholtartalmú italaikhoz.
Vágólapra másolva!

A Clean Water Services nevű, Oregon államban tevékenykedő cég jelenleg engedélyekért folyamodva petíciókkal bombázza a helyi Környezetminőségi Tanácsot, hogy a speciális eljárással megtisztított szennyvizüket felhasználhassa az élelmiszeripar.

A cég szóvivője, Mark Jockers elárulta, hogy kezelésüknek hála, termékük tisztább és ihatóbb a sima csapvizeknél. „Eddig az ilyet leginkább öntözésre használták, de nem kell itt megállni.” – hangzott el utalva arra, hogy emberi fogyasztásra is maximálisan alkalmas. „Egy beszélgetést szeretnénk elindítani a víz jövőjéről. Hogy máshogy lehetne kötetlenül értekezni, mint egy sör mellett?”

Forrás: Origo

Art Larrance, a helyi Cascade Brewing tulajdonosa szerint a minőségi tisztított víz használata egy nagy lépés a fenntarthatóság felé, pláne ott, ahol kevés van belőle. „Vannak olyan térségek, például Kaliforniában, ahol a több sörfőzde teherautóval kénytelen a vizet beszállítani, így nem csak nekünk lehet megfelelő lehet a Clean Water Services eljárása.”