Szennyvíz csöpögött a menzán, lecsapott a Nébih

Nébih
Egyedi megoldások
Vágólapra másolva!
Egy pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Egyik menzájukon több mázsa lejárt fogyaszthatósági idejű, továbbá jelöletlen élelmiszert találtak és foglaltak le a szakemberek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz.
Vágólapra másolva!

Az ellenőrzés során a felhasználásra kerülő élelmiszerek között, – mindenféle elkülönítés, vagy megjelölés nélkül – lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a szakemberek, például több mint

80 kilogramm húst, húskészítményt.

A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kilót.

Rossz hús Forrás: Nébih

Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tárolószekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket.

Egyedi megoldások Forrás: Nébih

A Nébih a lejárt és nem nyomonkövethető élelmiszereket megsemmisítette. A cég többszázezer forint bírságra számíthat. Másik két konyhájukon elvégzett ellenőrzések során a szakemberek élelmiszerbiztonsági problémát nem találtak.

Áldatlan állapotok Forrás: Nébih