A Terra Hungarica magyar borai után most az európai pincészetek vannak terítéken: Ausztriából, Franciaországból, Horvátországból, Németországból, Szlovéniából, Olaszországból és Spanyolországból jelentkeztek borászatok, hogy bemutassák, milyen vegyszer nélküli borok készülnek Európában. Ezeknél minimális a borászati beavatkozás, termesztésükhöz nem használnak műtrágyát, felszívódó gyom- és rovarirtó szereket, valamint a feldolgozás alatt mellőzik a szintetikus adalékanyagokat. Ez nemcsak egészségesebb borokat jelent, hanem azt is, hogy az így készült italok hűen tükrözik a termőhelyet és a szőlőfajtát.
A kiállítók listáját elnézve impozáns, ritkán van lehetőség itthon ezektől a pincészetektől kóstolni.
Ausztria
Meinklang (Burgenland) // Nikolaihof (Wachau) // Sepp Muster (Steiermark)
Franciaország
Champagne Fleury (Champagne) // Chateau Lagarette, Chateau le Puy (Bordeaux) // Domaine
Rossignol-Trapet (Bourgogne) // Sebastian Riffault (Sancerre) // Clos de L’Élu (Loire)
Horvátország
Vinarija Križ (Peljesac)
Németotszág
Weingut Eymann (Pfalz)
Olaszország
Costadilá (Prosecco), továbbiak egyeztetés alatt…
Spanyolország
Massana Noya (Cava) // Celler del Pont (Priorat)
Szlovénia
Cotar (Kras) // Aci Urbajs (Rifnik) // Movia (Goriska Brda)
További információk és jegyvásárlás a honlapon.