Jönnek a második tavaszi zöldek!

Váncsa, ribizli és spenót saláta
Vágólapra másolva!
Végre igazán tavasz van, és ez áprilisban meglátszik a zöldséges pultok kínálatán. Megjelennek az első friss zöldek, amiket annyira vártunk februárban, márciusban. A medvehagyma és a kucsmagomba után a spenót, a zöldborsó és a fejes saláta következnek. Ezekhez gyűjtöttünk össze pár receptet a főzeléken és az ecetes salátán túlról.
Vágólapra másolva!

A spenót

Rögtön felejtsük el a főzeléket, hiszen a friss, tavaszi spenót éppen hogy összetépve, akár salátába nyersen, vagy éppen csak megfonnyasztva a legjobb. Receptjeink is ebben a formában készítik, egyes számú kedvencünkben saláta ribizlivel, utóbbit fagyasztva még most is be tudják szerezni, nyáron pedig mindkét alapanyag frissen kéznél lesz.

Ribizli és spenót saláta Forrás: Táfelspicc

Zöldborsó

Hogyne, zöldborsóleves csipetkével, de ez az alapanyag ennél szerencsére sokkal többet tud. Annyival többet, hogy tud akár desszert is lenni, például kókusszal. Bizony!

Zöldborsós pohárkrém Forrás: Táfelspicc

Receptek zöldborsóval:

Tojásos nokedli Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

A fejes saláta cserébe akkor a lehető legtökéletesebb, ha tojásos nokedlihez ütjük össze ecetes öntettel, amelyhez itt találja a receptet, és itt egy gyors kis oktatóvideót. Esetleg még meg is süthetik tejföllel. Mármint a fejes salátát.