Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lencse tésztával

lencsés tészta
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:

20 dkg lencse 12 órára beáztatva
20 dkg tészta (penne, fusilli, rotelle)
1 kis répa lereszelve
1 kis fehérrépa lereszelve

frissen őrölt fekete bors
parmezán
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma finomra vágva

A lencsét ressre főzöm, a tésztát megfőzöm. A vajon megfonnyasztom a hagymákat, hozzáadom a répákat, átpirítom az egészet. Hosszáadom a lencsét és a tésztát, összemelegítem és parmezánforgácsokkal megszórva tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről