Lencse árpával

lencse
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:

20 dkg lencse 12 órára beáztatva, lecsöpögtetve
20 dkg árpagyöngy
2 répa meghámozva, felszeletelve
2 dl rusztikus paradicsompüré
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
csili ízlés szerint
friss zöldpetrezselyem

A hagymákat a vajon alacsony lángon megpirítom. Ráborítom a lencsét, a répát és az árpagyöngyöt. Felöntöm a paradicsomlével. Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje és kb 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét. Zöldpetrezselyemmel tálalom.

Laktató, akár kolbásszal kiegészíthető egytálétel.