Csokoládé és padlizsán

Csokoládés padlizsán
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg padlizsán hosszában vékony szeletekre vágva
  • 1/2 kg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé lereszelve
  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg fenyőmag
  • 10 dkg mandulalap
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1/2 l víz
  • 5 dkg liszt
  • olaj

A padlizsánt besózom, félreteszem fél órára, majd kinyomkodom belőle a vizet, és átöblítem. A cukrot felolvasztom 1/4 liter vízben, majd belekeverem a lereszelt csokoládét. A kakaóport elkeverem 1/4 l meleg vízzel, majd a lisztet is beleforgatom, és a csokoládés krémhez adom. Sima krémsűrűségűre keverem.

A leszárított padlizsánokat bő olajban aranybarnára sütöm.

Egy tűzálló edénybe kenek a csokoládéból, rárakok egy réteg padlizsánt, majd csokoládét. Megszórom mandulával, fenyőmaggal és narancshéjjal, és tovább folytatom a rétegeket, a tetejére csokoládé és magok kerüljenek. 100 fokos sütőben 15 percig sütöm.

Kifejezetten augusztusi ünnepi étel Amalfiból, Olaszországból. Régi eredetű, eredetileg szerzetesek készítették.