Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
A padlizsánt besózom, félreteszem fél órára, majd kinyomkodom belőle a vizet, és átöblítem. A cukrot felolvasztom 1/4 liter vízben, majd belekeverem a lereszelt csokoládét. A kakaóport elkeverem 1/4 l meleg vízzel, majd a lisztet is beleforgatom, és a csokoládés krémhez adom. Sima krémsűrűségűre keverem.
A leszárított padlizsánokat bő olajban aranybarnára sütöm.
Egy tűzálló edénybe kenek a csokoládéból, rárakok egy réteg padlizsánt, majd csokoládét. Megszórom mandulával, fenyőmaggal és narancshéjjal, és tovább folytatom a rétegeket, a tetejére csokoládé és magok kerüljenek. 100 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Kifejezetten augusztusi ünnepi étel Amalfiból, Olaszországból. Régi eredetű, eredetileg szerzetesek készítették.