Tíz megfizethető és menő gasztroajándék

ajandek nyito
Vágólapra másolva!
Ajándékkörképünk első részében olyan konyhai csacskaságokat szedtünk össze, amik még postakölstséggel együtt is megállnak tízezer, sőt ötezer alatt, viszont a megfelelő személynek ajándékozva óriási örömet szerezhetünk vele. És biztosan ideér karácsonyig.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Szilikon bonbonkészítő forma

Ár: 2500 ft

Kinek? Ezzel két réteget is kielégíthetnek, egyrészt ha bonbont szeretnének ajándékozni karácsonyra, ebben könnyebben és szebben kiönthetik, mint ahogy mi szoktuk a tojástartóban, másrészt ha az ajándékozott szeret bonbont önteni, de legutóbb is tojástartóból kiszerencsétlenkedett óriás csúfságokat kaptak tőle, amiket lelkesen bonbonnak nevezett, biztos örülni fog.

Forrás:Táfelspicc

Évjáratos sóvirág

Ár:1700 ft

Kinek? A legsúlyosabb gourmet-k ajándéka. Ezek a sóvirágok remek szolgálatot tesznek majd nekik egy szép darab sült hús, libamáj, vagy akár csak egy jó vajas kenyér tetején. Sónak drága, ajándéknak méltányos, és a só ráadásul szép ajándék, a népi hiedelmek szerint rontás ellen is lehet vele védekezni. Csak ki ne borítsák, mert akkor bosszúságot hoz a házra, ha mégis kiszóródna, elég a kristályokból felcsippenteni és a hátunk mögé hajítani.

Tellicherry fekete bors

Ár: 2200 Ft

Kinek? Akiknek a sót. A Tellicherry fűszerház feketeborsa a világ legerősebb és legjobb borsának hírében áll, Michelin-csillagos séfek használják konyhájukban. Aki próbált már szinte dűlőszelektáltnak nevezhető fűszert -amilyen ez is- tapsikolni fog ettől a párosítástól. Forrás: Táfelspicc

Ravioli, avagy derelyeformázó

Ár: 1640 ft

Kinek? Házitészta-őrülteknek, akiket láttak már tíz főre egy kis rádlival kockára vágni, félbehajtani, tapasztani. Kevés pénzért szép, nagy mankó.

Forrás: Táfelspicc

Kiki Smith két darabos illy csészepár

Ár: 9779 Ft

Kinek? Akik rajonganak az illy dizájnerkollekcióiért, de sose volt pénzük megvásárolni egy egész készletet. Presszókávéimádóknak, hogy végre legyen egy egyedi darabjuk. Sőt, kettő.

Forrás: Táfelspicc

Stretch top

Ár: 4516 ft

Kinek? Aki látott már olyan hűtőszekrényt, ahol a sokat és jól főző háztartásból állandóan széthurcolt és oda soha vissza nem adott műanyagedények miatt minden alufóliával, folpackkal, vagy semmivel sincs lefedve, és állandóan megy a sírás a széthurcolt és soha vissza nem adott műanyagedények miatt, oda vegyen egy ilyen készletet. És legyen szíves vigye vissza a műanyagedényeket.

Forrás: [Tafelspicc

Mr. Coffee Kávéscsésze melegítő

Ár: 10 USD

Kinek? A kávéfüggő barátainknak

Minek: Az egyik legidegesítőbb dolog a világon, ha az ember lassan issza a kávéját, mire a bögre feléhez ér, az ital már kihűlt. (Nem kell most olyanokkal jönni, hogy a presszó nem hűl ki, mert egy korty, mert a tejeskávé szeretete éppen annyira védhető, és a hosszú kávé is biztosan az lenne, ha innánk olyat). Ezzel a melegentartóval ez tökéletesen kivédhető, a magunk részéről kifejezetten meglepődtünk, hogy tíz dollárból meg lehet úszni (plusz postaköltség).

Forrás: [origo]

Hűtőmajom

Ár: 12 USD

Kinek: Bárkinek, akinek a háztartásában rekreációs céllal történő sörfogyasztás van rendszeresítve.

Minek: A dizájndíjas termék eléggé megkönnyíti a hülő sörösüvegkészletének tárolását. Mindenki számára ismerős a jelenség, hogy egy bizonyos (teljesen ésszerű) mennyiséget teljesen lehetetlen csörömpölés, guruló üvegek, és esetleges törés nélkül tárolni illetve mozgósítani. A hűtőmajommal (már a neve is fantasztikus) a klasszikus 4-3-2-1 elrendezés segítségével tíz palackot minden gond nélkül, stabilan hűthetünk. Igen, a dobozos sör önmagában megoldást kínál erre a problémára, de vannak, akik meg azt nem bírják.

Forrás: Táfelspicc

Avokádó szeletelő

Ár: 10 USD

Kinek? Annak a barátunknak, aki állandóan guacamole-t készít minden vendégségbe

Minek? Mert ugyan az avokadó pucolása pofonegyszerű, ha a kicsit túlérett, és puha, azonnal mindent összemaszatoló rémálommá válik. Ha pedig nagyobb tétellel kell megbirkózni, akkor nem megengedhető, hogy már az első darab után idegállapotba kerüljünk. Ez a három az egyben avokádó pucoló, magozó és (figyelem!) a héjból a puha húst egy mozdalattal kiemelő, és fölszeletelő készség nagyon sokat segíthet.

Forrás: Táfelspicc

Tasto Chip & Dip Set

Ár: 35 USD

Kinek? Otthoni mozizóknak, meccsnézőknek, tévé előtt zabálóknak

Minek? Chipset enni, főleg torillachipset enni igazán valami mártogatóssal lehet (és ne felejtsük el a plusz kalóriákat sem, amiket az avokádó, vagy sajt vagy paradicsomszósszal hozzá tudunk dobni), ennek viszont megvan az a hátránya, hogy ha valaki igazán igényesen szeretné összerakni a rágcsálnivalót, még az is előfordullhat, hogy fordulnia kell, mire mindent bevisz a tévé/monitor elé. Megengedhetetlen. Ezzel a tállal viszont minden megoldódik, semmi nem marad kint, egy kézben be tudunk vinni minent. A másik kezünkben meg a kólát.