Hat szuper szendvics ebédre

szendvicsnyito
Vágólapra másolva!
Nemrég a Pho levesekkel indult közszolgálati sorozatunk újabb részében összeszedtünk hat szendvicset Budapesten, amik nagyon finomak, és csak indokolt esetben lépik túl a teljesen önkényesen meghúzott ezer forintos küszöböt. Plusz megpróbáltunk olyan cikket írni, amiben egyetlen egyszer nem szerepel a szendó szó (ezt leszámítva).
Vágólapra másolva!

Legkésőbb Joey Tribbiani eszmefuttatásai óta mindenki tudja, hogy a szendvics az emberi civilizáció kitüntetett vívmányai közé tartozik, ami egyáltalán nem túlzás: változatos, praktikus, és nagyon finom étel - ha jó szendvicsekről beszélünk. Sajnos, mint annyi minden más esetében, a kifejezetten jó szendvicsekre vadászni kell. MI most kerestünk öt nagyon jót, amiért mindenképpen érdemes beugrani, ha arra járunk, és éhesek vagyunk, vagy később azok leszünk.

Forrás: Táfelspicc

Prosciuttos ciabatta

Hol? Opera Deli (az Opera mögött, a Hajós utcában)

Mi van benne? friss ciabatta, prosciutto, aszalt paradicsom, ruccola

Mennyibe kerül? 790 ft

Miért? Nagyon jó kis szendvics, bármikor bevállalnánk belőle egyet ebédre. A ciabatta ruganyos, friss, az arányai tulajdonképpen hibátlanok, az íze nagyon eltalált, rusztikus darab. A sonka érett, az aszalt paradicsommal és a ruccolával szépen kiegészítik egymást. Abszolút megéri, ráaqdásul itt nem bohóckodnak azzal, hogy friss paradicsomkarikák, meg hasonló butaságok.

Forrás: Táfelspicc

Porchettás bagett

Hol? Paninoteca (VI. Ker. Nagymező u. 10)

Mi van benne? Porchetta, majonéz, jégsaláta, paradicsom

Mennyibe kerül? 490 Ft

Miért? Egyrészt mert tényleg porchetta van benne, másrészt mert ez a négykilencvenes ár a legkisebb szendvicsre vonatkozik, de még azzal is nyugodtan jól lehet lakni. Ezért az árért (még egyszer: nem egészen ötszáz forint) kapunk egy harmad vagy negyed bagettet, szép adag fűszeres porchettával megrakva, némi paradicsommal (fölösleges) és majonézzel (ez is, de mi például imádjuk, ha a szendvics tocsog a majonézben, úgyhogy nem emelünk kifogást): a belvárosban best buy kategória, pedig errefelé erős a mezőny

Forrás: Táfelspicc

Mortadellás Tramezzini

Hol? Culinaris (V. Ker. Balassi bálint u. 7)

Mi van benne? fehér szendvicskenyér, mortadella, piros krém, madárbegy saláta

Mennyibe kerül? 790 Ft

Miért? Ha nem számítjuk a hűtőpultos, borzasztó állapotú tramezziniket, ez a szendvicstípus eléggé hiányzik a főváros kínálatából, pedig annyira egyszerű, nem kell hozzá más, mint két szelet finom fehér kenyér..ja, várjunk csak, akkor mégsem olyan egyszerű Budapesten. A Culinaris mortadellás tramezzinije nem rossz, de nem is fogunk rá fél óránál tovább emlékezni: pozitívum, hogy nem sajnálták belőle a felvágottat, negatívum, hogy teljesen értelmezhetetlen volt benne az a piros krém, amit a környezetünkben valaki egyszerűen legulyáskrémezett (mondjuk teljesen alaptalanul, de akkor is). Itt a kíváncsiság miatt vettünk egy "garam masalás" bagettet is, ebben az élénk sárga fűszeres krémen kívül még pár szelet sajt, volt, nem éri meg vele kísérletezni, teljes félreértés. Amikor nyolcszáz forintos szendvicsekről beszélgetünk, annyira nem toleráljuk a félreértéseket.

Forrás: Táfelspicc

Prosciuttós-mozzarellás bagett

Hol? Fruccola (V. ker. Arany János u. 32.)

Mi van benne? magos bagett, prosciutto, paradicsom, ruccola, mozzarella (jellegű sajt)

Mennyibe kerül? 830 Ft

Miért? Mert a közelben dolgozunk, és nincs időnk messzebb menni. Nem lenne rossz választás, de sajnos amikor egy ilyen szendvicsbe belekerül a gyenge minőségű bébi mozzarella és az íztelen, kásás, sápadt paradicsom, akkor azért előjön belőlünk a gasztrorendőrség szolgalelkű alkalmazottja, és örömmel vonnánk be a hely szendvicsigazolványát. Teljesen érthetetlen melléfogás ez egyébként, mert a szendvics amúgy nem rossz: a bagett az átlagot veri, a sonka szintén.

Forrás: Táfelspicc

Hátszínes bagett

Hol? A table (II. Ker. Retek u. 6.)

Mi van benne? bagett, hátszín, ruccola, paradicsom, sajtkrém

Mennyibe kerül? 1190 Ft

Miért? A hátszín középen rózsaszín, puha, szaftos, a rukola túl sok, a hátszín alá kent krém sajt friss, könnyű, enyhén fűszeres. Az összhatást lerontja a belekerült silány minőségű paradicsom, ebből, hála az égnek nincs benne sok (de az a kevés is tök fölösleges). Ezt leszámítva kifejezetten jóízű, méretre is megfelelő szendvics ezért az árért, arról nem beszélve, hogy hát itt mégiscsak egy rendes, rózsaszínre sütött hátszínt tartalmazó szendvicsről beszélünk, fehér holló, satöbbi.

Forrás: Táfelspicc

Sonkás szendvics kajmakkal

Hol? Montenegrói Gurman (VI. Ker. Rákóczi út 54.)

Mi van benne? Pirított, meleg pita, érlelt sonka, kajmak

Mennyibe kerül? 1160 Ft

Miért? Egyszerű, mint a szög, mégis hibátlan szendvics: puha pita, krémes pikáns sajt, levegőn érlelt sonka, semmi több. Tökéletesen működik, mert mindegyik alkotóelem jó, nincs spila, nincs mellébeszélés, csak nagyon jó, kicsit brutális ízek.