Konfitált vízibivalypofa

marhapofakonfit
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 4 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg bivalypofa (kb. 4 db)
  • kacsazsír
  • kakukkfű
  • vörösbor
  • fokhagyma
  • bors

A vízibivaly pofát felteszem annyi zsírban, ami ellepi, és gyöngyözve puhára főzöm -konfitálom- hogy elkészüljön. Ha kész, kiveszem a zsírból, hagyom kihűlni. A zsírt behűtöm, ha megdermedt, az alatta összegyűlő pecsenyeléről leszedem a zsírréteget. A pecsenyelevet utána felmelegítem, kakukkfűvel, fokhagymával, kis borssal ízesítem, vörösborral beforralom. A marhapofát tálalás előtt ezzel fényezem. Almárium bisztró receptje.