Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Burgonyás nudli

nudli
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc

Alapanyagok:

1 kg burgonya, héjában megfőzve, majd meghámozva

1 tojás

30 dkg liszt

3 dkg vaj

A kihűlt főtt burgonyát összetöröm és tésztává gyúrom a többi hozzávalóval.

A tésztát félujjnyi vastagra nyújtom és két centis csíkokat vágok belőle.

A csíkokat a kilisztezett vágódeszkán kígyóvá görgetem és két centis nudlikat vágok belőle, ezeket is kicsit alakítom lisztes kézzel.

Lobogó sós vízben 5 perc alatt megfőzöm a nudlikat, majd aranybarnára pirított zsemlemorzsába görgetem őket és tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről