Sokaknak a disznó már csak egy húsdarabot jelent a hentespultban, már a falusi gyerekek sem nagyon ismerik a hagyományos vágást. A verőcei Duna-parton mindenkinek vidám hangulatban mutatták be, hogy lesz a 130 kilós disznóból májas hurka.
Vágólapra másolva!
Árammal kábították, aztán lebökték - sokan visszasírják a hagyományos kivéreztetést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Mindenhol jól le kell pörzsölni, hogy szép legyen a bőre Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Böllér: a tűz csiholója Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Újabb és újabb lángot kap, újra és újra megtiszítják Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Délutáni disznópörzsölés a Dunánál - a helyieknek is tetszett Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Doktor úr, égető érzés kínoz az orromban... Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Hányad fokú égési sérülések? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Lapáttal a pörzsöt is le lehet vakarni Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Nem először használták ezt a kést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Szomorúan nézi a bohóc a malac sorsát Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Kell a kés, igaz, ez már nem fog elszaladni Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Mangalicának álcáztak a 130 kilós malacot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Van tüzed malackám? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Régen nem volt palackos gáz, csak szalmával pörzsöltek Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Hideg vízzel lemossák a testet Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A verőcei gyerekek is segédkeztek a tisztításban Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Nézők gyűrűjében dolgozott a böllér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Rutinos csapat, ügyesen dolgoztak Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Pedikűr, manikűr, akciós a szoli után Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Megkezdődik a hasítás Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Állványra akasztották a malacot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A verőcei part megfelelő az ilyen mulatsághoz Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A maradék vére is kicsurgott Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A böllér kifordítja a beleket és a belső szerveket Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Ebben sem málnaszörp volt, hanem finom vér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Egy lavórnyi belsőség Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Gyerekek, ez a szív Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A gyerekek megismerhették a hagyományos disznóölést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Kóracél asztalon a friss máj: a hurkában a helye Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc "Pont ilyen az emberé is, nem?" Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Jobb és bal oldal, köztük a böllér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Hasad ketté az állat Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Bárddal felezi meg a fejet Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc "I'm torn I'm all out of faith, this is how I feel, I'm cold and I'm shamed" Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Kihúzzák a gerincvelőt Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A közönség érdeklődése nem lanyhul Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Innentől fejtelen a fél Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Nagymama magyarázza az unokának a táplálékláncot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A malacfejen mindig lehet szemléltetni, miért hasznos a fogmosás Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Hurka várja a vért Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Megtömi a hurkatöltőt Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Gyerekek, csináljak lufiállatot? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A mester és műve Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Készül a hurka Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Ráhúzzák a belet a töltőre Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Készül a hurka Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Növekszik a hurka-kígyó Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Bekeverték a vért a töltelékbe Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Lemegy a nap a maga járásán Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Sárral kevert vér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Békés, csöndes már a part Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Ne maradjon le az ORIGO cikkeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozom