Arnold Schwarzenegger ingyen kormányoz

Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzenegger második munkanapján bejelentette: ingyen, minden ellenszolgáltatás nélkül tölti be Kalifornia állam kormányzói posztját.
Vágólapra másolva!

Az egykori filmsztár a hivatali esküjének letétele után egy nappal sajtótájékoztatót tartott, amely során elmondta: lemond jövedelméről az állami költségvetés javára. "Nem kérek fizetést a munkámért. Le akarom faragni a költségeket, és úgy döntöttem, itt kezdem a kiadások csökkentését" - nyilatkozta.

Schwarzie azt reméli, hogy megszorító intézkedései révén megakadályozhatja majd az állam politikusainak és az apparátus tagjainak mérhetetlen költekezését. Döntésének köszönhetően egyébként évi 175 ezer dollártól, azaz csaknem 38 millió forinttól esett el az újdonsült politikus - adta hírül az IMDb.com.

Arnie egyúttal arról is biztosította a jelenlévőket, hogy "könyörületes kormányzó" szeretne lenni, így a tervezett létszámleépítést néhány héten belül végrehajtja majd - ahogy alkalmazottai fizetésének csökkentését is.

"Senkit sem fogok decemberben vagy közvetlenül karácsony előtt kirúgni" - számolt be az egykori akcióhős, aki megszorító intézkedései révén mintegy 2 milliárd dollárral szeretné gazdagítani az állam kasszáját - méghozzá alig egy hónapon belül.