Schwarzenegger arca sokakat zavar

Vágólapra másolva!
Egy héttel azután, hogy az osztrák származású Arnold Schwarzenegger megnyerte a kaliforniai választásokat s az állam új kormányzójának választották, a helyi rendőrségnek gyűlt meg a baja -  óriási arcképével.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Freeway mellett látható a volt testépítő színész hatalmas arcképe, egy száz láb széles és negyven láb magas házfalon. A Terminátor harmadik részét reklámozó festményen Arnold mosolytalan, komor arca látszik, amit napszemüveggel orrán néz szembe a zord világgal. A Starpulse információi szerint a gigászi reklám szemet szúrt a kaliforniai rendőrség - vélhetően demokrata érzelmű, így politikailag frusztrált - tagjainak, mert szerintük a közelgő DVD-kiadást hirdető óriáskép ellenkezik a publikus helyen történő reklámozásról alkotott törvénnyel.

A rendőrség felszólította Robert Lusk Davist, a Warner Bros központjához közel eső ház tulajdonosát, hogy haladéktalanul távolítsa el Arnold képmását, mert különben hat hónap fogházat és ezer dollárnyi büntetést kockáztat. Davis azzal védekezett, hogy 1995-ben engedélyt kapott a hatóságoktól, hogy egy hatalmas dinoszaurusz képét pingáltassa házának tűzfalára, ezért úgy vélte, hogy a morcosan néző Terminátor arcképe sem zavarja majd túlzottan a forgalmas úton közlekedő gépkocsivezetők tízezreit.

A Cahuenga Pass Neighborhood Association elnöke, Joan Luchs már korábban figyelmeztette a filmstúdiót, hogy egy kormányzójelölt arcképének felhasználása reklám céljából nem éppen korrekt eljárás, ám semmi nem történt. Ezúttal a város önkormányzata szólította fel a tulajdonost, hogy fesse át a képet, ám Davis közölte, hogy ezzel megvárja a bírósági határozatot.