Repült az oroszok kedvenc balerinája

Vágólapra másolva!
Anasztazia Volocskova Oroszország egyik legkedveltebb prímabalerinája volt - egészen mostanáig. A Bolsoj színház igazgatója ugyanis elbocsátotta a társulattól, arra hivatkozva, hogy az 50 kg-os művésznő túlságosan nehéz a partnere számára.
Vágólapra másolva!

Anasztazia Volocskova összeesküvést gyanít elbocsátása hátterében. Azt állítja, eddigi főnöke, a neves moszkvai Bolsoj színház igazgatója meghamisítja adatait a sajtónak, mikor azt nyilatkozza, hogy magassága és túlsúlya miatt kell megválnia tőle. "Minden interjúban más számokkal áll elő, volt, hogy 5 centiméterrel mondott magasabbnak, a legutóbb azonban már 12 centiméterrel többet vallott a valóságosnál. Véleményem szerint azonban csak ürügyet keres a szerződésbontásra."

A Bolsoj színház honlapjahttp://www.bolshoi.ru/Volocskova hivatalos onlapjahttp://volochkova.nm.ru/

Anatolij Ikszanov így reflektált a vádakra az orosz televízióban: "Anasztazia fizikai állapotával valóban problémák merültek fel. A klasszikus balett a duettre épül, ami számtalan emeléssel jár együtt. Amennyiben ezt nem teszi lehetővé a táncosok kondíciója, meg kell válnom tőlük. Az a feladatom, hogy mindezzel törődjek, és ez nem erkölcsi kérdés."

Anasztazia sosem tagadta, hogy nem tud jégkrém nélkül élni, ugyanakkor úgy gondolja, hogy 169 centiméteres magasságához az 50 kilogramm nem számíthat túl soknak. Ha pedig partnere kifogást emelt az emelések miatt, akkor valószínűleg ő is az ellene szerveződött összeesküvés tagja.