Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyolcmilliárd dollár Don Johnson bőröndjében

Vágólapra másolva!
Még svájci mértékkel is hatalmas összeget, nyolcmilliárd dollárt vitt ki az alpesi országból a nyolcvanas évek kedvenc borostás nyomozója, Don Johnson.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAlaposan meglepődtek a német vámosok, amikor átvizsgálták az egykor a Miami Vice című sorozatban bűnüldözői szerepben híressé vált Don Johnson bőröndjét. A Svájcból érkező sztárnál nyolcmilliárd dollár értékű készpénzt és értékpapírokat találtak.

A hihetetlen pénzösszeg egy rutinellenőrzés során került elő. Mivel Svájc nem tagja az Európai Uniónak, ráadásul híres bankjai messze földön szigorú titoktartásukról ismertek, a német vámosok rendszeresen ellenőrzik az országból kilépő utazókat. Johnson is így akadt horogra. A színész semmiféle magyarázatot nem volt hajlandó adni a pénz eredetéről, ám később a New York Post amerikai bulvárlapnak azt nyilatkozta, csupán autót akart magának vásárolni Németországban.

Don Johnson hivatalos honlapjahttp://www.donjohnson.com/

A német hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, bár hangsúlyozták, senkit nem gyanítanak semmivel és semmiféle bűncselekmény gyanúja nem merült fel - egyszerűen csak szeretnék tudni, hogyan lehet valakinél ennyi pénz. A szálak kibogozásának érdekében jelenleg amerikai kollégáikkal és svájci bankokkal konzultálnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről