Bárdos András - Becsvágy és boldogság

Vágólapra másolva!
Bárdos András egész eddigi televíziós karrierje azt bizonyítja, hogy van élet akár a többszörös média-halál után is. Háromévesen határozta el, hogy újságíró lesz, sőt sportújságíró. Tizennyolc éve ez a foglalkozása.
Vágólapra másolva!

Forrás: PLAYBOYAligha találunk más ismert nevet, aki viszonylag fiatalon ennyiszer kezdte újra a pályát. A Magyar Rádió sportosztályáról a Magyar Televízió csábította el. A Híradóban sporthírekkel kezdte, aztán jött a Napközi, és ő volt az, aki Hankiss Elemér távozása után felszólította Nahlik Gábort, hogy mondjon le. Nem várta meg, míg ezt a választás eredményeként, Boross miniszterelnök kérésére meg is tette, hanem felfüggesztette munkáját az MTV-ben. 94-ben viszont visszatért az Objektívhez és a Nap-keltéhez, de alig két évvel később az Objektív megszűnt.

Később ő vezeti a magyar elektronikus médiában mindaddig példátlan első miniszterelnök-jelölti tévévitát Horn Gyula és Orbán Viktor között. Nem sokkal az RTL indulása után már mindenki tudni vélte, hogy Bárdos az övék lesz. Egy év múlva látványos nézettségi eredményeket ért el hétköznap esténként a Híradó műsorvezetői székében. Az első év mámoros csapatmunka, a másodikban azonban magára marad. A nyilvánosság számára máig sem derült ki, hogy ő jött el vagy elküldték: mindenesetre távozása aznap a média vezető híre, főleg azért, mert titoktartási fogadalmat kényszerítettek rá.

Így lett élete második szakmatörténeti pillanata amolyan fordított Watergate-ügy: szenzációs tényfeltárásként indult, de újságíró lett a bűnbak. Az RTL után rövid pihenő és sok szabadidő, amit többnyire félretett regények és eddig elszalasztott filmek töltenek ki. Szakmailag azt hiszi, elbújik a Satelit műholdas csatorna késő esti műsorsávjában, ahol Vitray Tamástól örökölt "sótartóból" szívós munkával a most már multicsatornás médiapiac legtöbbet emlegetett beszélgetőműsorát építette fel.

A több mint 400 beszélgetésből válogatás is készült a tavalyi könyvhétre, amely az utolsó darabig elfogyott. Az írásos változatban kondenzált beszélgetések elé remek miniportrékat varázsolt, és így kiderült, hogy ha sokat és szorgalmasan írna, akkor a nyomtatott sajtóban is boldogulna. Nem bírja sokáig, hogy a Satelit hálás ugyan neki, de képtelen fizetni, ezért újra a szabadságot választja.

Eközben végjátékához ér a csata a tv2 vezetésében, és mivel közben feleségül vette Máté Krisztinát, az elnök a tőle elkért mobiltelefonszámon felhívja, és öt perc alatt leszerződteti az éppen átszabás előtt álló Jó estét, Magyarország főszerkesztő-műsorvezetőjének. Egy fia és egy lánya van az első házasságából. A második, a fiús lány Máté Krisztina, úgy tűnik, az ő életében a "legerősebb láncszem". Mivel egy cégnél, egy műfajban dolgoznak, szeptember óta egyre ritkábban látják egymást ­- a képernyőt nem számítva ­- "élőben". Édesapja Bárdos Pál író, a Magyar Rádió nyugalmazott dramaturgja, édesanyja Fenákel Judit szintén író, újságíró. András Szegeden született, de Pesten nőtt fel.

Most is rendszeresen jár iskolába, de most már csak tanárként, mivel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen van állásban. Magyar-történelem szakon végzett az ELTE bölcsészettudományi karán, majd a MÚOSZ újságíró-iskolájában. Szabad idejében legszívesebben olvas vagy moziban ül. Leszámítva az egyik Médiahajón szerzett "Az év riportere" díjat, semmilyen kitüntetése nincsen, hacsak élete harmadik "médiatörténeti eseményét" nem tekintjük annak. Merthogy a 2002-es -­ sokáig bizonytalan ­- újabb hazai politikai tévés csúcstalálkozón végül ő lett a biztos pont. Medgyessy és Orbán egyformán őt kérte fel, és elégedett volt vele. Ez már azért is jelentős teljesítmény, mert a két politikus a nyilvánosság előtt azóta sem értett egyet semmi másban.

A decemberi Playboy további ajánlata:
Kristy Swanson, a csodálatos vámpír
Christina Santiago - a latin lány magasra tette a mércét
Álomautó - dübörög a Bentley-project
Éva, az örök nő