Vágólapra másolva!
A rémtörténetek nagymestere fejébe vette, hogy az internet lehetőségeit kihasználva regényírást tanít majd gyerekeknek. Persze nem cseréli fel az írói pályát a tanári katedrára, közben egy hetilapnak írogat, regényén dolgozik, és tévésorozatot forgat.
Vágólapra másolva!

Az igen sikeres horrorszerző, Stephen King még tavaly jelezte csatlakozási szándékát egy olyan oktatási programhoz, mely során szűkebb pátriájában, Maine-ben, 36 ezer tizenéves diák jutna laptophoz, írja az AzCentral. A terv ismét felvetődött: a kiváló eladási statisztikákkal rendelkező író azt találta ki, hogy regényírást oktat majd a nebulóknak, ám személyi titkárnője, Marsha DeFilippo szerint a művész jelenleg túlzottan elfoglalt, így nincs ideje felkészülni arra, hogy egy vagy több éven át órákat adjon a hálón keresztül.

King a virtuális pedagógusi pálya helyett inkább a 15 órásra tervezett Stephen King's Kingdom Hospital című tévésorozattal foglalkozik, ezt várhatóan az amerikai ABC tévécsatorna fogja bemutatni jövő februárban. A vámpírok és szellemek nagy barátja ezen kívül hetente írogat cikkeket az Entertainment Weekly című lapba, továbbá a Dark Tower sorozat utolsó darabjával foglalkozik.

"Mr. King megpróbál családi életet élni" - fűzte hozzá DeFilippo magyarázatként, ám az interaktív oktatási program igazgatója, Tony Sprague nem keseredett el, nem hagyta el hite, mivel szerinte a King-féle regényírókurzus "még csak a tervezési fázisban van".