Ismét a magyar úton!

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Magyar Nemzet


Most, amikor e sorokat írjuk, a magyar főváros és az egész ország népe még mindig a dicsőséges magyar forradalom tüzében ég. A pesti utca kövezetén még alig száradt fel a szabadságharc hőseinek kiontott vére s itt-ott még hallatszik egy-két fegyverdörrenés is. De az emberek arcán már kiült a meginduló élet reménysége, s ha az egyik szemünk még könnyes is, a másikkal már mosolyogni tudunk.


A forradalom mindent elsöprő ereje megváltoztatta a magyar életet. Így természetes, hogy a változások elsősorban a magyar sajtóban is bekövetkeztek. A Magyar Nemzet Petőfi Sándor alapítása, majd később a Kisgazdapárt lapja, ismét hirdeti a Kisgazdapárt eszméit és politikáját.

OSZK


Forradalmi időket élünk! Sok nehézséggel kell megküzdenünk, de vállaljuk a nehézségek leküzdését és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a magyar népnek valóban magyar lapot adjunk a kezébe.


A Rákosi-önkényuralom idején, a diktatúra éveiben nem volt és nem lehetett egyetlen egy magyar lap sem, amelyik megmaradhatott volna az igaz magyar úton. Sajnos, akadtak zsoldosok, akik letértek az útról, de ezeket ma már a forradalom elsöpörte.


Mi, a Független Kisgazdapárt szerkesztőségi bizottsága vállaltuk, hogy Pethő Sándor hagyatékát visszavezetjük az igazi magyar útra.


Megbízható pontos és a magyar értelmiség minden igényének megfelelő magyar lapot akarunk adni az olvasók kezébe. A Független Kisgazdapárt politikai hitvallását hirdetjük, mert meggyőződésünk, hogy ez az út az, amelyen járnunk kell, hogy a romokból az új magyar életet felépítsük!


A Magyar Nemzet szerkesztőségi gárdáját átalakítottuk s a Kisgazdapárt régi, harcos újságírói kerületek ismét az íróasztalokhoz, azok a magyar újságírók, akik legtöbbjének kezéből az önkényuralom kiütötte az újságíró fegyverét: a tollat!


A Magyar Nemezt új munkatársainak nagy része megjárta az internálótáborok s a börtönök kálváriáját, de vannak olyanok is, akik követ törtek, maltert hordtak, s a legnehezebb fizikai munkát is vállalták, de nem adták el szent hitüket, meggyőződésüket, a magyar újságíró becsületét! Inkább vállalták a megaláztatásokat és megpróbáltatások végtelen sorát, de nem álltak oda üvölteni a farkasokkal. Ez a bátor és a forradalom tüzében kipróbált magyar újságírógárda állat a Magyar Nemezt szerkesztőségének élére, hogy a Kisgazdapárt régi lapját visszavezesse ismét a magyar útra!


És most, amikor szeretettel kopogtatunk be minden magyar ajtaján, arra kérjük a magyar olvasóközönséget, fogadja a megújhodott Magyar Nemzet, lapunkat olyan szeretettel mi készítjük és küldjük el hozzá.


Kemény András