A BL-továbbjutás küszöbén az OSC pólócsapata

Vincze Balázs, az OSC edzője, volt vízilabda-válogatott
Hódmezővásárhely, 2013. április 17. A szegedi csapat vezetőedzője, Vincze Balázs az A-HÍD Szeged VE - Crvena Zvezda férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, Hódmezővásárhelyen 2013. április 17-én. A Szeged együttese 7-5-re kikapott a szerbektől. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A házigazda A-Híd OSC Újbuda 20-6-ra kiütötte a holland Barendrecht együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Nyéki Imre Uszodában zajló háromcsapatos torna nyitányán.

Mivel a Hannoverrel kiegészül csoportból két együttes jut tovább, a pénteki sikerrel Vincze Balázs csapata

gyakorlatilag már a következő körben érezheti magát.

A rendkívül sima összecsapás legjobbja a hazaiaknál a legnagyobb nyári erősítés, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Slobodan Nikic volt hat góllal. Az OSC vasárnap a Hannoverrel találkozik.

A hétvégi BL-előselejtezőben a két-két továbbjutó helyért három négyes és egy hármas csoportban harcolnak a csapatok. Az újabb etapban - amikor is a mezőnyhöz nyolc kiemelt együttes, köztük a ZF-Eger is csatlakozik - négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek.

Vincze Balázs Forrás: MTI/Kovács Anikó

Innen az első két-két csapat jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy gárda kerül fel a Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájára, amelynek eleve tagja a Szolnok.

Eredmény:
A-Híd OSC Újbuda - Barendrecht (holland) 20-6 (5-2, 4-1, 6-2, 5-1)
a magyar csapat gólszerzői: Nikic 6, Zalánki 5, Gór-Nagy 2, Bátori, Salamon, Kovács, Hegedűs, Seman, Juhász, Bundusch 1-1

A további program:
szombat:
Barendrecht-Hannover (német) 19.00
vasárnap:
A-Híd OSC Újbuda - Hannover 11.00