Messze volt az Eurokupa döntőjétől a Szeged

Manhercz Krisztián; Bustovacic, Duje akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Budapest, 2015. október 4. A szegedi Manhercz Krisztián (b) és Duje Bustovacic, a horvát csapat tagja a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjében játszott Tiszavirág-Szeged-Diapolo - Jadran Split (horvát) mérkőzésen a népligeti uszodában 2015. október 4-én. Szeged-Diapolo - Jadran Split 14-9. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Szeged férfi vízilabdacsapata nem jutott be az Eurokupa döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján - az idegenbeli egygólos vereséget követően - öt góllal alulmaradt az olasz Brescia együttesével szemben.

Eredmény, vízilabda, férfi Eurokupa, elődöntő, visszavágó:
ContiTech-Szeged-Diapolo - Brescia (olasz) 10-15 (3-3, 1-4, 2-4, 4-4)
a magyar csapat gólszerzői: Varga II. Zs. 4, Kunac 3, Manhercz K. 2, Palotás 1
Továbbjutott: a Brescia kettős győzelemmel

A Tisza-parti csapat egy hete a párharc első összecsapásán 9-8-as vereséget szenvedett a sorozatot korábban háromszor megnyerő olasz csapat otthonában, így jó eséllyel várhatta a visszavágót, amelyet nagyszerűen is kezdett a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A fiatal Manhercz Krisztián értékesített egy büntetőt rögtön az elején, majd Varga II. Zsolt kapufás góljával 2-0-ra alakult az állás. A vendégek azonban még az első szünet előtt magukhoz tértek (3-3).
Mi több, a második játékrészt a keményebb védekezésre váltó olaszok két találata vezette fel. A szegediek horvát légiósa, Aljosa Kunac találata nyomán zárkózott közelebb a magyar együttes (4-5).

Manhercz Krisztián két gólt szerzett Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ám az egyenlítés elmaradt, már csak azért is, mert a Szeged két büntetőt is kihagyott, ugyanakkor a Brescia támadásai két alkalommal is sikeresek voltak (4-7).

A nagyszünet után Varga II. akciógólja élesztette újjá a hazai reményeket (5-7), amelyeket ugyanolyan gyorsan le is lohasztott a kétszer is eredményes itáliai gárda (5-9). A triplázó Varga találatára is volt vendégválasz, ráadásul kétszer egymás után (6-11).

A befejező negyedben már csak kármentés folyt a Szeged részéről, a vereség mértékének enyhítése maradt célnak, de még ezt sem sikerült teljesíteni (10-15), döntős a kettős győzelmet arató Brescia.

A Szeged férfi vízilabdacsapata harmadik alkalommal kerülhetett volna be európai kupafináléba. A korábbi kettő közül egyet - 1996-ban - elvesztett, egyet viszont - 2009-ben, Kásás Zoltán irányítása mellett - megnyert az Eurokupa jogelődjének számító LEN-kupában.