Madarasékat nem hagyták nyerni a bírók

Madaras Norbert, vízilabda
SPAIN, Barcelona : Hungary's Norbet Madaras (L) vies with Serbia's Vanja Udovicic (R) during the preliminary round match of the men's water polo competition between Serbia and Hungary at the FINA World Championships at the Bernat Picornell swimming pool in Barcelona on July 24, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Fantasztikusan kezdett, mégis kikapott 14-11-re a Szolnok a címvédő, továbbra is hibátlan olasz Pro Recco otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának ötödik fordulójában.

A magyar bajnokcsapat fantasztikusan kezdte a mérkőzést, hiszen kevesebb mint öt perc alatt 5-0-s előnyre tett szert. A címvédő - és nyolcszoros győztes - ugyanakkor nem tört össze, és megkezdte a felzárkózást.

Budapesten lesz a döntő

A Pro Recco szerb sztárjátékosainak, Andrija Prlainovicnak, Dusan Mandicnak és Filip Filipovicnak köszönhetően már a harmadik negyedben utolérte, majd le is hagyta a Szolnokot. A záró felvonásban a szerb különítmény végleg eldöntötte az összecsapást, így 14-11 lett a végeredmény, a találkozó legeredményesebb játékosa az ötgólos Mandic lett.

A hatos csoportból hárman jutnak majd a hatos döntőbe, amelyet Budapesten rendeznek június 2. és 4. között.


Bajnokok Ligája, 5. forduló:
B csoport:
Pro Recco (olasz) - Szolnoki Dózsa-Közgép 14-11 (1-5, 4-2, 5-2, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Aleksic 3, Younger 3, Gocic 2, Vámos, Kis G., Madaras 1-1

Aki nézte a találkozót, láthatta, milyen harciasan kezdtünk. Volt egy-két új dolog, amiket megpróbáltunk és azok aránylag jó százalékban sikerültek is. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed közepéig nagyon jól játszottunk, de ezután, úgy érzem, elfáradtunk. Egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Pro Recco, ez nyilván megpecsételheti egy csapat sorsát, hiszen ők könyörtelenül kihasználták a megingást.

Madarasék hiába kezdtek jól, ellenszélben nem sikerült a győzelem Forrás: AFP/Lluis Gene

A bírókat is meg kell verni

"Aki nézte a találkozót, láthatta, milyen harciasan kezdtünk. Volt egy-két új dolog, amiket megpróbáltunk és azok aránylag jó százalékban sikerültek is. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed közepéig nagyon jól játszottunk, de ezután, úgy érzem, elfáradtunk. Egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Pro Recco, ez nyilván megpecsételheti egy csapat sorsát, hiszen ők könyörtelenül kihasználták a megingást. Egy kicsit belefáradtunk a bírók elleni küzdelembe is. Aki követi a vízilabdát, az tudja, hogy Reccóban ez így van, ezt bele kell kalkulálni és így kell tudni nyerni. Már ha valaki nyerni szeretne Reccóban" - mondta a vlv.hu-nak Cseh Sándor, a Szolnok edzője.

A-Híd-OSC-Újbuda - Galatasaray (török) 13-4 (4-1, 2-1, 5-2, 2-0)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 4, Juhász 2, Hegedűs, Decker Á., Gór-Nagy, Graham, Német, Dr. Brguljan, Nagy Á. 1-1


A csoport további eredménye:
Jug Dubrovnik (horvát)-Partizan Beograd (szerb) 12-4 (3-1, 3-0, 4-3, 2-0)

A csoport állása: 1. Pro Recco 15 pont, 2. Jug Dubrovnik 12, 3. Szolnoki Dózsa-Közgép 9, 4. Partizan Beograd 6, 5. A-Híd-OSC-Újbuda 3, 6. Galatasaray 0


korábban:
A csoport:
ZF-Eger - Spandau (német) 10-7 (3-2, 3-2, 2-0, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Hárai 2, Erdélyi, Angyal, Vapeski, Szivós, Biros, Bedő, Cuckovic, Hosnyánszky 1-1

A csoport többi mérkőzésén:
Olimpiakosz (görög)-Jadran Herceg Novi 10-4 (3-0, 1-3, 3-1, 3-0)
Primorje Rijeka (horvát)- Barceloneta (spanyol) 9-9 (5-3, 1-1, 1-2, 2-3)

A csoport állása: Olimpiakosz 9 pont, 2. ZF-Eger, Primorje Rijeka, Barceloneta 8-8, 5. Spandau 3, 6. Jadran Herceg Novi 2