Vágólapra másolva!
Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a magyar női vízilabda-válogatott a hollandiai nemzetközi tornát, amely egyik állomása volt a július 26. és augusztus 8. közötti oroszországi világbajnokságra történő felkészülésnek. A csapat vasárnap Kína legjobbjaitól kapott ki 9-8-ra.

Merész András szövetségi kapitány alakulata az utrechti négycsapatos viadal befejező napján, vasárnap Kína legjobbjaitól kapott ki 9-8-ra.

Az ázsiai csapat a jövő héten Magyarországra érkezik, ahol előbb közös edzéseket tart a magyarokkal, majd vasárnap Debrecenben hivatalosan is megmérkőznek a felek. A kazanyi vb-n ugyanabban a négyes csoportban szerepel majd a magyar és a kínai válogatott.

Merész András még nem játszotta ki az összes kártyáját Forrás: AFP

"Ma voltam a legkevésbé elégedett a játékkal. Az első negyed teljesen rendben volt, ám utána jöttek a rossz passzok, sok elvesztegetett emberelőnyös helyzet, amelyekből aztán mi kaptunk gólokat. Tetézte a bajt, hogy három potyát is beszedtünk. Láttam szép dolgokat is, ám sajnos többségben voltak a hibák. Érdekes, a szoros védekezésünkre nem lehetett panasz, pedig borzasztóan erős a centerük. A védekezést amúgy ezúttal is váltogattuk, kíváncsiak voltunk a reakciókra. Nyilvánvalóan ők is elemeznek bennünket, mondani sem kell, mi sem játszottuk ki az összes kártyánkat" - mondta Merész András szövetségi kapitány a vízilabda-szövetség hivatalos honlapján.

Eredmények, női nemzetközi torna:
Magyarország - Kína 8-9 (4-3, 0-1, 2-2, 2-3)
a magyar gólszerzők: Keszthelyi R. 2, Bujka B. 2, Czigány D., Antal D., Kisteleki H., Takács O.

Hollandia - Görögország 11-10

A torna végeredménye:
1. Hollandia
2. Kína
3. Magyarország
4. Görögország