Ausztrália simán legyőzte a Benedek-csapatot

vízilabda Európa-bajnokság
Budapest, 2014. július 9. Benedek Tibor szövetségi kapitány beszél játékosaihoz a július 14-én kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott az ausztrál csapattól vasárnap, így 6. helyen zárt a világliga bergamói nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese csoportjából két győzelemmel és egy vereséggel elsőként lépett tovább, a negyeddöntőben viszont alulmaradt az amerikaiakkal szemben. A házigazda olasz együttest az 5-8. helyért rendezett helyosztón legyőzték a magyarok, akik az ötödik helyért lejátszott összecsapáson viszont ismét vereséget szenvedtek, így hatodikként zártak.

Eredmény, az 5. helyért:
Ausztrália-Magyarország 9-6 (2-1, 1-2, 4-2, 2-1)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Erdélyi, Vámos

A kezdés még jó volt

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint már az első perc végén magyar gól született, Varga Dénes talált be. Az ausztrálok Hosnyánszky kiállítása után emberelőnyből egyenlítettek és a negyed vége előtt a vezetést is átvették (1-2). A második nyolc perc elején kétgólosra nőtt ausztrál előny (1-3), amelyet Vámos Márton akcióból szerzett találata csökkentett, Varga Dénes pedig emberelőnyből egyenlített, így a nagyszünetre döntetlennel mehettek a csapatok (3-3).

Benedek Tibor csapata háromszor is kikapott a tornán Forrás: MTI/Kovács Tamás



A harmadik negyed ismét magyar találattal indult, Varga Dániel lőtt gólt gyors felúszás után (4-3). Hárai kiállítását kihasználták az ausztrálok, ezt követően akcióból és újabb emberelőnyből is betaláltak (4-6). A magyar csapat Varga Dániel második találatával felzárkózott (5-6), ám az ausztrálok ismét kihasználták az emberelőnyüket, így kétgólos különbséggel kezdődött az utolsó játékrészt (5-7).

Nem sikerült kiharcolni az olimpiai részvételt

Nem indult jól a negyedik negyed magyar szempontból, Ausztrália előbb kettős emberelőnyét kihasználva háromgólosra növelte előnyét, majd akcióból is betalált (5-9). Erdélyi Balázs révén a magyarok is kihasználtak egy kettős fórt (6-9), ám további gól nem esett a végső dudaszóig.

A magyar válogatott vereségével hatodik helyen fejezte be a bergamói tornát, amelynek első helyezettje, Szerbia részvételi jogot szerzett a jövő nyári riói olimpiára. A vasárnapi fináléban a vl-ben címvédő szerbek az olimpiai bajnok horvátokat győzték le 9-6-ra.


döntő:
Szerbia-Horvátország 9-6 (1-1, 1-3, 3-1, 4-1)

3. helyért:

Brazília-Egyesült Államok 24-23 (1-3, 1-3, 3-2, 5-2 - büntetőkkel: 14-13)

a 7. helyért: Olaszország-Kína 16-9 (3-5, 6-1, 2-2, 5-1)