Vágólapra másolva!
Az erőviszonyoknak megfelelően az Eger vendégként kikapott a férfi vízilabda Bajnokok Liga főtábláján az olasz Pro Reccótól, amely kilencedik meccsét is megnyerte az A csoportban.

BL, főtábla, A csoport, 9. játéknap:
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)
a magyar csapat góldobói: Cuk 3, Erdélyi 2, Vapenski, Zalánki, Szivós, Angyal 1-1

A Soriban rendezett meccs nyitányaként az első összecsapáson Egerben 12-4-re nyerő Pro Recco jutott vezetéshez. A magyar bajnoki címvédő egyik vendégjátékosa, Boris Vapenski révén gyorsan egyenlített, utána azonban 4-1-ig meg sem állt a vendéglátó együttes. A második játékrészben 5-1-et követőn az egriek egy másik délszláv légiósa, Milos Cuk duplázott, majd Zalánki Gergő jóvoltából 5-4-re felzárkózott a hevesi alakulat. Mi több, 6-4-et mutatott az eredményjelző, amikor Erdélyi Balázs és Szivós Márton is betalált, így a nagyszünet előtt kiegyenlített az Eger.

A magyar szempontból kellemes meglepetés a harmadik negyed elején is folytatódott: Erdélyi újabb sikeres büntetője nyomán átvette a vezetést az Eger (6-7). A játékrész derekánál már újfent az olaszoknál volt az előny, ám a triplázó Cuk 8-8-ra alakította az állást. Kevéssel az utolsó szünet előtt Angyal Dániel jóvoltából ismét az Egernél volt az előny, de maradt még ideje az egyenlítésre a házigazdának (9-9).

A befejező negyedben két emberelőnyös gól született, mindkettőt az olasz csapat szerezte, így győzött 11-9-re.

Az utolsó csoportkörben a jelenleg a Pro Recco mögött második Eger idehaza játszik május másodikán, és már egy döntetlennel is bejut a BL hatos döntőjébe. Ellenfele a CNA Barceloneta, a csoport harmadik helyezettje lesz, amely a végső sorrendtől függetlenül tagja a döntőnek, mivel a spanyol együttes a vendéglátója a május végi finálénak.

Az A csoport állása 9. forduló után: 1. (már továbbjutott) Recco 27 pont, 2. Eger 13, 3. Barceloneta (spanyol) 11, 4. Olympiakosz (görög) 10, 5. Radnicki Kragujevac (szerb) 9, 6. Brescia (olasz) 8

korábban:
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC - Spandau 04 (német) 11-7 (3-1, 3-2, 4-3, 1-1)