Vágólapra másolva!
Csak döntetlent játszott Ausztráliával a Világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, de így is csoportelső lett. Benedek Tibor szerint nagyon rosszul ment a játék, de egy ilyen meccs belefér.

Az ausztrálok elleni csütörtöki döntetlennel megnyerte a csoportját a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazahsztáni Almatiban zajló világkupán. A vb-címvédő, Eb-ezüstérmes csapat a pénteki negyeddöntőben a másik négyes negyedik helyezettjével, Dél-Afrikával játszik.

"Nagyon rossz játékkal, de sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Azt mondom, hogy egy egyhetes sorozatban ez elfogadható" – idézte a Vlv.hu Benedek Tibor szövetségi kapitányt a meccs után. Benedek az ellenfélről azt mondta, "jó csapat, tavaly a Vb-n döntetlent játszottunk velük", de hozzátette, ettől függetlenül "ma voltak olyan hibák, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak sem csapatszinten, sem egyénileg".

A magyarok kedden 9-5-re verték az olimpiai bajnok horvátokat, szerdán pedig 15-9-re a házigazda kazahokat. Az A csoportban Dél-Afrika mellett Szerbia, Montenegró és az Egyesült Államok szerepel.

Világkupa
B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Ausztrália 8-8 (2-2, 3-3, 1-3, 2-0)
A magyar gólszerzők: Madaras 3, Erdélyi, Bátori, Hosnyánszky, Angyal, Varga Dénes 1-1