Vágólapra másolva!
Erődemonstrációnak nevezte a Eb-döntőben aratott 12-7-es győzelmet Filip Filipovic, a szerb vízilabda-válogatott egyik legjobbja, aki nem emlékszik olyan esetre, amikor egy ilyen fontos meccsen valamelyik csapat ennyire megverte volna a magyarokat.

Filipovic szerint sok borúlátó vélemény hangzott el az Eb idején a szerb csapat kilátásait illetően, főleg a csoportmérkőzések után, de - amint azt mondta - ő soha sem kételkedett abban a "vitathatatlan minőségben", amit már évek óta képvisel a szerb válogatott - nyilatkozta a Szerb Vízilabda Szövetség honlapján.

"Láthattuk, hogy ma este nagy terhet viseltek a fiatal játékosok is és azok is, akik csak néhány percet játszottak" - mondta a balkezes pólós, aki szerint a szerb csapat tagjai győzni akartak és ezért "egyként lélegeztek".

"A Margitszigeten a vízilabda óriásai játszottak, és Szerbia hihetetlen módon győzte le Magyarországot. Erődemonstráció volt ez. Nem emlékszem rá, hogy bárki is egy ilyen fontos mérkőzésen így meg tudta volna verni a magyarokat" - emelte ki Filipovic, és kijelentette, ez nagyban Dejan Savic szövetségi kapitánynak köszönhető, aki minden alkalommal vállalta a felelősséget, ha rossz volt az eredmény. Filipovic azt mondta, a csapat továbbra is egyként támogatja őt.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szerb sajtó rámutat arra, hogy Dusan Mandic óriási fájdalmakat élt át a döntő idején. A meccset fülgyulladással játszotta végig, de így is a legjobbak között említhető a neve. Andrija Prlainovic szerint a 2009-es római világbajnokság mellett a mostani margitszigeti győzelem tartozik a legkedvesebb pillanatai közé a válogatottal.

"Nem mindennapi helyzetben ilyen meggyőzően legyőzni a magyarokat, ritka dolog. Volt egy olyan érzésem, hogy sikerülni fog. Ilyen játékot régen láthatott a közönség Magyarország ellen Budapesten. Egész életemben emlékezni fogok rá" - tette hozzá Prlainovic.